Hlavní obsah

Čechův Arsenal čeká v LM první překážka. Celek, který je 41 zápasů bez porážky!

Londýn

Nepřetržitě jedenáct sezón chytal Ligu mistrů za Chelsea, dnes fotbalový brankář Petr Čech vstoupí do nového ročníku v dresu Arsenalu. V úvodním duelu ve skupině bude čelit střelcům domácího Dinama Záhřeb. Reprezentační jednička věří, že i s Kanonýry může zažít zlatý triumf v Champions League, jako se jí to poštěstilo v roce 2012 s Chelsea.

Foto: Alan Walter, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech.

Článek

„Mezi hlavní favority patří Bayern, Real, Barcelona, ale i my máme nejvyšší ambice. Podle mě je šest až osm týmů, které mají šanci Ligu mistrů vyhrát, samozřejmě včetně nás," uvedl Čech na svém webu.

To by ovšem musel Arsenal zlomit nepříznivou sérii: v hlavní fázi je sice poosmnácté v řadě, poslední čtyři sezóny však skončil pokaždé v osmifinále. „Chceme se minimálně porvat o top příčky, každopádně hodláme dojít dál, než se to Arsenalu povedlo v minulém ročníku," podotkl Čech. Vzhledem k dlouhodobému zranění spoluhráče Rosického je jediným českým hráčem v letošní Champions League.

Dlouhá série Dinama bez porážky

Angličané narazí na Záhřeb po devíti letech, v létě 2006 chorvatského mistra vyřadili ve 3. předkole LM po dvou výhrách (3:0 venku, 2:1 na Emirates Stadium). Na jasnou partii to nyní nejspíš nevypadá, Dinamo totiž drží fantastickou sérii 41 zápasů bez porážky ve všech soutěžích. Naposledy prohrálo v listopadu 2014.

Na druhou stranu v 15 posledních zápasech Ligy mistrů uhrálo pouze dvě remízy, klub z Premier League v evropských pohárech ještě nikdy neporazilo. „Hrají doma, budou se chtít vytáhnout. Je na nás, jak si s tím poradíme. Jsme jedním z favoritů skupiny, naším jediným cílem je postup, tudíž by bylo ideální začít výhrou," přeje si Čech.

Trávník na stadiónu v Záhřebu si Arsenal vyzkouší prvně až při předzápasové rozcvičce, včerejší trénink absolvoval v Londýně. Teprve poté se přesunul do Chorvatska. „Dělali jsme to tak i v Chelsea, je lepší absolvovat trénink doma, kde máme klid a můžeme se připravovat, jak dlouho je potřeba," dodal Čech.

Jak dopadne zápas Ligy mistrů mezi Dinamem Záhřeb a Arsenalem?
Vyhraje Dinamo
12,2 %
Utkání skončí remízou
9,3 %
Zvítězí Arsenal
78,5 %
Celkem hlasovalo 6780 čtenářů.

Reklama

Související témata: