Hlavní obsah

Nebudu lhát, rekord Ligy mistrů mě těší, říká Ronaldo. Co na to Messi?

Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo? Kdo je nejlepším fotbalistou planety? Ta otázka se prolíná fotbalovým prostředím a každý z fanoušků si může zvolit svého top hráče. V posledních zápasech na sebe ale výrazně upozornil hlavně Portugalec, který ve dvou duelech nasázel osm gólů. Poslední tři v úvodním utkání Ligy mistrů do sítě Šachtaru Doněck, vyšplhal se na metu 80 zásahů v Champions League a osamostatnil se tak na historické špici střelců této soutěže.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo má fazónu jako hrom. Ve dvou zápasech nastřílel osm gólů.

Článek

Dva populární CR7 vstřelil z pokutových kopů a jeden z dorážky hlavou. A zatímco před startem letošního ročníku prestižní soutěže svítila u kolonky nejlepších střelců soutěže dvě jména, lídrem už je (prozatím) jen třicetiletý útočník z Madeiry. „Tušil jsem, že tenhle rekord může přijít, ale pod tlakem jsem se necítil," vyprávěl Ronaldo po výhře 4:0.

„Nebudu lhát, samozřejmě je to příjemné a já jsem pyšný a ze svých gólů šťastný. Mým cílem je zůstat na stejné vlně po celou sezónu a pomoci týmu vyhrávat, což je to nejdůležitější - získávání kolektivních trofejí," říká nejvýraznější hráč týmu, který v minulé sezóně nezískal žádnou trofej, což vyhazovem odskákal kouč Carlo Ancelotti.

Remíza. A pak kanonády

Pod vedení Rafaela Beníteze zahájil Real sezónu bezbrankovou remízou na trávníku Sportingu Gijón. „V lize jsme začali trochu hůř, když jsme remizovali, ale od té doby se zlepšujeme," poukazoval Ronaldo na další dvě ligové výhry proti Betisu (5:0) a Espaňolu (6:0), kterému nasázel Ronaldo úctyhodných pět branek.

Vydařený vstup se podařil královskému klubu také do Ligy mistrů, proti Šachtaru už ve třetím zápase v řadě Real neinkasoval. „V obraně jsme byli důslední, odvedli jsme dobrou práci. Šachtar hrál dobře, je to tým s častým držením míče, ale dnešek patřil Realu Madrid," povídal po zápase autor hattricku Ronaldo.

„Věřím, že mé góly pomohou k výhrám. Cítím se sebevědomě, cítím se dobře a chci, aby to tak zůstalo," dodal nejlepší střelec Ligy mistrů Ronaldo, kterého bude i letos určitě stíhat Lionel Messi. Jeho Barcelona vstupuje do prestižní soutěže dnes zápasem s domácím AS Řím.

Kdo bude držet střelecký rekord Ligy mistrů po finále na San Siru v květnu příštího roku?
Lionel Messi
34,8 %
Cristiano Ronaldo
63,4 %
Budou mít stejně gólů
1,8 %
Celkem hlasovalo 6903 čtenářů.

Reklama