Hlavní obsah

Kouč Římanů žasl nad nevídanou parádou Florenziho. Geniální gól, uznal i trenér Barcy

Řím

Bezesporu jeden ze žhavých adeptů na Gól roku! Fantastický fotbalový kousek, navíc proti hvězdné Barceloně, která obhajuje v Lize mistrů prvenství. Obránce AS Řím Alessandro Florenzi vstřelil ve středečním zápase nového ročníku Champions League branku, na níž bude celý život vzpomínat. "Byl jsem dojatý, mrazilo mě," řekl po utkání, které i jeho zásluhou skončilo na Olympijském stadiónu nerozhodně 1:1.

Foto: Max Rossi, Reuters

Alessandro Florenzi z AS Řím slaví svou fantastickou dalekonosnou trefu v zápase proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Barcelona vedla od 21. minuty po hlavičce Suáreze. Radovala se však jen deset minut. Ve 31. minutě vyrazil s balónem dopředu Florenzi. Jen malý kousek za polovinou hřiště si všiml, že brankář Ter Stegen stojí daleko od své svatyně. Rozhodl se tedy pro hodně odvážný kousek, za který sklízí velmi sladké ovoce. Jeho trefu fotbalový svět uznale komentuje. Není divu, lob čtyřiadvacetiletého zadáka neměl absolutně žádnou chyb, míč totiž k překvapení všech diváků a aktérů na stadiónu zapadl do sítě.

"Viděl jsem vepředu Edina Džeka, který byl pokrytý, tak jsem to zkusil. V nejhorším případě by to byl výkop od brankáře a začali bychom zas od začátku. Myslím, že míč byl ve vzduchu tak čtyři pět vteřin, ale mně to připadalo jako čtyři nebo pět minut. Na ten gól nikdy nezapomenu," radoval se Florenzi.

Komplimenty na jeho adresu nešetřil ani kouč Giallorossi Rudi García. "Alessandro zařídil vyrovnání historickým gólem, který ještě mnohokrát uvidíme v záznamech," těšilo jednapadesátiletého Francouze. Díky parádní trefě vybojovalo AS Řím s úřadujícími šampióny cennou remízu. "Je to skvělý výsledek a povzbuzení pro naše sebevědomí. Hráli jsme takticky, věděli jsme, že proti Barceloně musíme tvrdě pracovat a dobře bránit," uvedl kouč.

De Rossi: Remíza má stejnou cenu jako vítězství

Spokojeností hýřil kapitán AS Daniele de Rossi. Bez Franceska Tottiho vyválčili s vysokým favoritem celé soutěže bod. Římané se přitom obávali debaklu, vždyť v živé paměti ještě mají loňskou potupnou porážku 1:7 od Bayernu.

"Remíza s Barcelonou má pro nás stejnou cenu jako vítězství. Minulý rok nás Bayern téměř roznesl, takže v tomto utkání jsme byli mnohem pozornější," řekl De Rossi a přiznal, že zápas stál jeho celek hodně sil. "Dost jsme na trávníku trpěli, ale tak trpí každý soupeř Barcy a navíc jsme dokázali několikrát přejít do protiútoku," liboval si pro španělský deník AS.

Poklonu vysekl Florenzimu i trenér katalánského klubu Luis Enrique, byť z konečného výsledku 1:1 přílišnou radost neměl. "Zasloužili jsme si vyhrát a udělali pro to všechno, ale Řím byl efektivnější. Dobře bránili a z 'nešance' dokázali vyrovnat. Ale je pravda, že to byl úžasný a geniální gól, se kterým nikdo nemohl nic dělat," poznamenal kouč Barcy.

Postoupí fotbalisté AS Řím ze skupiny E do další fáze Ligy mistrů?
Ano
70,5 %
Ne
29,5 %
Celkem hlasovalo 3338 čtenářů.

Reklama

Související témata: