Hlavní obsah

Skandál v Aténách! Řecká policie seřezala fanoušky Bayernu

Z těch záběrů mrazí. Řecká policie ostře zasáhla před začátkem středečního zápasu fotbalové Ligy mistrů v Pireu proti fanouškům Bayernu Mnichov. Video dokumentuje, jak s pomocí obušků vtrhli příslušníci pořádkových sil do sektoru příznivců hostí a bušili do fanoušků. Přinejmenším jeden z nich musel podle listu Bild vyhledat kvůli vážnému zranění lékařské ošetření.

Brutální zásah řecké policie proti fanouškům Bayernu.

 
Článek

Fanoušci německého šampióna měli domácí příznivce údajně provokovat, jeden z policistů byl navíc zasažen vytrženou sedačkou do hlavy. Byl to však důvod k tak agresivnímu zásahu?

Vedení Bayernu chystá stížnost k UEFA, protestuje proti neúměrné reakci a brutalitě řecké policie. Světová média připomínají, že vztahy obou zemí nejsou kvůli postoji německé strany k řešení ekonomické krize v Řecku právě idylické...

Středeční zápas byl s předstihem klasifikován jako vysoce rizikový, na 1700 fanoušků Bayernu i německé novináře převezly na stadión autobusy pod dohledem policie.

Bayern nakonec zvítězil na stadiónu Olympiakosu Pireus jasně 3:0 a vyhrál tak dvanáctý zahajovací duel Champions League za sebou.

Reklama