Hlavní obsah

Terrymu nemusím nic vysvětlovat, odmítl Mourinho spekulace o neshodách s kapitánem

Londýn/Praha

Spekulací se vynořilo moře. Zvláště když kapitán Chelsea John Terry vynechal nejen středečním utkání fotbalové Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv, ale nenastoupil ani v šlágru Premier League proti Arsenalu. Podivné o to víc, že v loňské mistrovské sezóně nevynechal Terry ani jeden zápas a trenér Mourinho ho pokaždé posílal na hřiště od první minuty. A teď najednou dvě absence v řadě. Co se mezi nimi událo? Proč nechává Mourinho kapitána svého týmu sedět?

Foto: John Sibley, Reuters

Stoper Chelsea John Terry

Článek

Sestřih z utkání Chelsea - Arsenal

Musel tu otázku očekávat, přesto Mourinho na docela nevinný dotaz, zda John Terry nastoupí alespoň ve středečním duelu Ligového poháru na hřišti třetiligovému Walsallu, odsekl: „Jistě, samozřejmě," vypálil nahněvaně a hned se pustil do obhajoby rošád, které v konfrontaci s Gunners udělal v porovnání s předchozími zápasy a jež se promítly i v absenci Terryho.

Okamžitě se pustil do vášnivé obhajoby čtyřiatřicetileté legendy Chelsea a svého vztahu s ním.

„Nepotřebuji s ním ani mluvit, protože John nejlépe ví, co k němu cítím a co si o něm myslím. Je to můj člověk, a pokud potřebuji vybrat jednoho hráče z pětadvacetičlenného kádru, je to samozřejmě on," vysmál se spekulacím, že by se mezi nimi něco událo.

„Ví, jak si ho vážím jako fotbalisty i jako člověka," neopomenul přidat Mourinho.

Návrat Terryho do sestavy nebude jedinou změnou, kterou míní portugalský kouč v porovnání s vítězným ligovým duelem s Arsenalem udělat.

„Diego půjde na lavičku a místo něho nastoupí od první minuty Falcao," oznámil, že kontroverzního španělského legionáře s brazilskými kořeny hodlá šetřit. Anebo možná také nevystavovat dalšímu pokušení.

Po incidentu s Koscielnym a Gabrielem v ligovém střetnutí s Arsenalem se zase není čemu až tak divit.

Reklama

Související témata: