Hlavní obsah

Jsem nemilosrdný! Klidně nasadím děti, vyhrožoval Mourinho hvězdám Chelsea

Fotbalová Chelsea o víkendu v lize znovu ztratila a po sedmi kolech jí v tabulce patří velmi nelichotivé čtrnácté místo. V úterý si sice může alespoň trochu spravit chuť v Lize mistrů na hřišti Porta, ale kouč Jose Mourinho své svěřence varoval, že jejich přístup nehodný šampiónů nebude tolerovat.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kouč Chelsea Jose Mourinho na tiskové konferenci v Portu.

Článek

Newcastle - Chelsea

Chelsea prožívá klasickou mistrovskou kocovinu. Na svém kontě má v lize zatím stále jen dvě výhry a na vedoucí Manchester United ztrácí osm bodů. Takový stav je pro úřadujícího šampióna pochopitelně nepřijatelný.

Trenér to přičítá špatné morálce hráčů. „Zcela jasně jde o přístup některých jedinců. Pokud máte hráče s nestabilním přístupem, co se týče motivace, touhy a zápalu, zaplatíte za to," rozebíral Mourinho příčiny špatných výsledků na tiskové konferenci v Portu.

Nikdo není nedotknutelný

„Máte dva druhy šampiónů. Ty, co jednou něco vyhrají - a těch je poměrně hodně. A ty, co během kariéry vyhrají dva, tři, čtyři, deset, dvacet titulů. Je těžké vyhrávat každou sezónu, ale pokud chcete být sériovým šampiónem, musíte jím být i svým přístupem. A právě s tím se teď potýkáme. Jsme šampióni, ale ne sérioví šampióni," pokračoval.

Zároveň naznačil, že nikdo nemá v jeho týmu nic jisté a s nikým ze svých svěřenců nebude mít slitování. Klidně místo nich nasadí mládežnické odchovance.

„Naše situace je otevřená. Bude těžké vyhrát ligu i Ligu mistrů, ale je to možné. Pokud sezóna půjde jedním směrem, bude ztracená a nebudeme moct vyhrát, nasadím klidně děti. Jsem nemilosrdný," vyhrožoval Mou.

„Mám v týmu velmi dobré hráče, mám je rád jako fotbalisty i pro jejich lidské kvality. Jde o tým velmi dobrých kluků. Ale být ve fotbale nedotknutelný? Takový status vám může dát jen konzistentnost výkonů. Momentálně v mužstvu nemám nedotknutelné," dodal trenér.

Reklama

Související témata: