Hlavní obsah

Wenger možná znovu zariskuje. Nastoupí v Lize mistrů bez Čecha?

Londýn

Kouč Arsenalu Arséne Wenger podle anglických médií nejspíš i v úterním druhém kole Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus zariskuje a citlivý brankářský post neobsadí obvyklou jedničkou Petrem Čechem, nýbrž Kolumbijcem Davidem Ospinou. Ke stejnému kroku sáhl už v úvodním kole, v němž Gunners senzačně prohráli v Záhřebu 1:2. Doma proti řeckému celku však potřebuje Arsenal už nutně bodovat, protože poté ho čekají dva zápasy s Bayernem Mnichov.

Foto: Alan Walter, Reuters

Nastoupí Petr Čech proti Olympiakosu?

Článek

Na přímou otázku ohledně brankářského postu odpověděl vpředvečer úterního utkání Wenger vyhýbavě. „Ospina potřebuje mít odchytané zápasy. Je to špičkový gólman, což ale neznamená, že bude v úterý chytat. O tom, kdo nastoupí, se rozhoduji zápas od zápasu," vysvětloval kouč.

Jeho rozhodnutí před čtrnácti dny v Záhřebu mnohé fanoušky vzhledem k velkým Čechovým zkušenostem s Ligou mistrů překvapilo.

Podle britského listu Daily Mail ale Wenger jednal na základě dohody s kolumbijským gólmanem, jemuž před sezónou slíbil nemalou porci zápasů v bráně Arsenalu. A na jejím základě mu možná dá šanci i v úterý.

Není prostor na omyl

Ospina v minulém ročníku vytlačil z brány Wojciecha Szczesného a měl velkou zásluhu na tom, že Arsenal zakončil sezónu na třetím místě v Premier League. Dělal si nárok na post jedničky i v nové sezóně, jenže kartami pořádně zamíchal příchod Čecha.

Plzeňský rodák zatím plní roli jedničky v zápasech Premier League, ale třeba v Ligovém poháru proti Tottenhamu minulý týden chytal stejně jako na úvod Champions League Ospina.

Wenger už nemá příliš prostoru na omyl, na Emirates Stadium si proti Olympiakosu nemůže dovolit zaváhat. Může ho uklidňovat fakt, že všech šest předchozích duelů mezi oběma týmy ve skupinové fázi Champions League vždy vyhrál domácí tým, Olympiakos v Anglii navíc ještě nikdy nevyhrál.

Reklama

Související témata: