Hlavní obsah

Arsenal - Olympiakos 2:3Černý den Chelsea s Arsenalem, Ospina si dal vlastní gól! Lewandowski má další hattrick

Londýn/Porto
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu jsou po dvou kolech základní skupiny Ligy mistrů bez bodu. Kanonýři senzačně prohráli i druhý zápas, tentokrát nestačili doma na Olympiakos Pireus 2:3. Znovu jen z lavičky sledoval zápas Petr Čech, jeho chybující konkurent David Ospina si dokonce vstřelil vlastní gól. Nedařilo se ani Chelsea, která podlehla na Estadio do Dragao Portu 1:2, naopak tři body si poprvé připsal obhájce trofeje Barcelona. Katalánci během necelých dvou minut otočili zápas s Leverkusenem na 2:1. Další Hattrick zaznamenal Robert Lewandowski z Bayernu, který doma rozdrtil Dinamo Záhřeb 5:0.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu David Ospina chyboval v utkání proti Olympiakosu Pireus a soupeři pomohl ke snadnému gólu.

Článek
Fotogalerie

Trenér Arsenalu Arséne Wenger dal stejně jako před dvěma týdny před českým reprezentantem přednost Ospinovi, který ale londýnský celek příliš nepodržel, protože za stavu 1:1 mu po rohu vypadl míč přímo za brankovou čáru. Domácím se sice zásluhou Sáncheze podařilo znovu vyrovnat, ale řeckému celku vzápětí vrátil vedení Finnbogason.

Arsenal tak navázal na úvodní prohru s 1:2 s Dinamem Záhřeb a ve skupině E je až poslední. Na prvním místě je Bayern, který si bez potíží poradil právě s chorvatským týmem. Největší podíl měl na výhře Lewandowski, který díky hattricku zaznamenal už deset gólů v posledních třech zápasech Bayernu. O zbývající góly bavorského celku se postarali jednou Douglas Costa a dvakrát Götze.

Barcelona doma s Leverkusenem, který při posledním vzájemném utkání porazila díky pěti gólům Messiho vysoko 7:1, tentokrát bez zraněné argentinské hvězdy prohrávala s německým soupeřem až do 80. minuty po brance Papadopulose. Pak ale stačily katalánskému celku dvě minuty na vítězný obrat. Postarali se o něj Roberto se Suárezem.

Casillas porazil Mourinha

Nepovedený návrat do Porta, s nímž v roce 2004 vyhrál Ligu mistrů, prožil trenér Chelsea José Mourinho. Londýnský celek prohrál v Portugalsku 1:2 a podtrhnul nepovedený vstup do sezóny. Za domácí se prosadili André s Maiconem, za Chelsea vyrovnal v závěru prvního poločasu Willian.

V dresu Porta nastoupil k 152. utkání v Lize mistrů brankář Casillas a vytvořil tak rekord v počtu startů v elitní soutěži. Bývalý gólman Realu Madrid se o něj dosud dělil s exbarcelonským záložníkem Xavim.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
FC Barcelona - Leverkusen 2:1 (0:1)
Branka: 80. Roberto, 82. Suárez - 22. Papadopulos. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.).
BATE Borisov - AS Řím 3:2 (3:0)
Branky: 12. a 30. Mladenovič, 8. Stasevič - 66. Gervinho, 82. Torosidis. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.).
Skupina F:
Bayern Mnichov - Dinamo Záhřeb 5:0 (4:0)
Branky: 21., 28. a 55. Lewandowski, 13. D. Costa, 25. Götze. Rozhodčí: Kulbakov - Maljutin, Masljanko (všichni Běl.).
Arsenal - Olympiakos Pireus 2:3 (1:2)
Branky: 35. Walcott, 65. A. Sánchez - 33. Pardo, 40. vlastní Ospina, 66. Finnbogason. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.).
Skupina G:
Maccabi Tel Aviv - Dynamo Kyjev 0:2 (0:1)
Branka: 4. Jarmulenko, 50. Moraes. Rozhodčí: Borbalán - Cabanero, Alonso (všichni Šp.).
FC Porto - Chelsea 2:1 (1:1)
Branka: 39. André, 52. Maicon - 45.+2 Willian. Rozhodčí: Lahoz - Cebrián, Del Palomar (všichni Šp.).
Skupina H:
Petrohrad - Gent 2:1 (1:0)
Branka: 35. Dzjuba, 67. Šatov - 56. Matton. Rozhodčí: Jug - Žunič, Rojko (všichni Slovin.).
Lyon - Valencie 0:1 (0:1)
Branka: 42. Fighulí. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurděvič (všichni Srb.).

Reklama

Související témata: