Hlavní obsah

Rekordman Ronaldo vyčítal gólmanovi, že mu zkazil hattrick. A vynadal novinářům

Malmö

Dalšího historického milníku dosáhl ve středu kanonýr Realu Madrid Cristiano Ronaldo, jenž dvěma góly zařídil výhru v Malmö 2:0 a s 323 góly v dresu slavného klubu se vyrovnal legendě Raúlovi, navíc oslavil 501. trefu kariéry. Po velkém okamžiku dokonce porušil své mlčení směrem k novinářům, jimž však vytýkal nedostatečný respekt vůči jeho osobě.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Cristiano Ronaldo v utkání Ligy mistrů proti Malmö.

Článek
Fotogalerie

Třicetiletý Portugalec se do médií více nerozpovídal už téměř půl roku, protože jej popudilo, jak o něm žurnalisté referují. Ve Švédsku se po dalším rekordním zápisu rozhodl mlčení ukončit.

„Když nemluvím s médii, znamená to, že něco není v pořádku. Každý si může myslet, co chce. Nehovořím s novináři, protože jejich otázky nejsou dobré. Tak proto. Proč se neustále ptáte na věci, které se staly před pěti nebo šesti měsíci?" obořil se v rozhovoru pro El Partido de las 12.

„Ptejte se mě na dnešek, ne na staré věci. A proč vůbec musím vždy mluvit já? Není to moje povinnost. Když ne já, může mluvit jiný hráč," pokračoval CR7.

Raúl gratuloval

Středeční večer ale nebyl o sporu s novináři, ale především o gólech fenomenálního Portugalce, který si podle svých slov neuměl představit, že by po příchodu do Realu v roce 2009 mohl Raúlův střelecký rekord dohnat.

„Jsem strašně šťastný, že se ze mě stal rekordní střelec v historii Realu, tohle jsem vůbec nečekal. Rekord mě moc potěšil, už jsem o tom mluvil s Raúlem. Volal mi, aby mně pogratuloval," chlubil se.

Nechybělo mnoho a už v Malmö se mohl v rekordních tabulkách na čele osamostatnit. Také šel ihned po závěrečném hvizdu s nadsázkou vyčinit domácímu gólmanovi Johanu Wilandovi, že mu překazil hattrick a historickou jedinečnost.

„Na oplátku jsem se ho zeptal, proč mi neustále dává branky (v roce 2013 mu dal Ronaldo tři góly ve dvou zápasech s Kodaní). Pak jsme se tomu zasmáli a objali se," prozradil Wiland.

Reklama

Související témata: