Hlavní obsah

Thun přiletěl na Ligu mistrů do Prahy s řadou mladíků

PRAHA

Bez řady opor a s více než dvouhodinovým zpožděním v úterý přicestovali fotbalisté FC Thun do Prahy, kde je čeká ve středu večer poslední zápas v Lize mistrů. Trenér Urs Schönenberger nakonec s sebou vzal dvacet hráčů, mezi nimiž je celá řada nezkušených mladíků.

Článek

Ve výpravě skromného klubu podle očekávání chybělo několik opor, které vyřadily zdravotní a disciplinární problémy. Již dříve předčasně ukončil podzimní sezónu kapitán mužstva Andres Gerber, který má poraněnou Achillovu šlachu. Chybí i pravý obránce Alen Orman, který nehrál už v předchozích zápasech. Hrát nemohou ani stoper Armand Deumi, který byl vyloučen v posledním utkání s Arsenalem, a za tři žluté karty bude pykat Nelson Ferreira.

Na terminálu Jih na letišti v Ruzyni přílet švýcarského klubu krátce po třinácté hodině nepřinesl velký vzruch, na soupeře letenských fotbalistů čekalo v příletové hale jen několik sběratelů autogramů. Ihned z letiště se tým spěchal ubytovat do pětihvězdičkového hotelu Radisson SAS Alcron, který sídlí jen několik desítek metrů od Václavského náměstí. Večer se odtud přesunou do letenské Toyta Areny, kde je čeká oficiální předzápasový trénink.

Do Švýcarska se výprava vrátí až ve čtvrtek, v hledišti má hosty ve středu povzbuzovat 1700 fanoušků.

Reklama