Hlavní obsah

Artmedia historický postup nevyválčila, chyběl jí gól

BRATISLAVA

Dlouho hráli fotbalisté Artmedie Bratislava o historický postup slovenského celku do osmifinále Ligy mistrů. V úterním duelu ale nakonec remizovali na Tehelném poli s portugalským FC Porto 0:0 a brána do další části slavné soutěže jim zůstala uzavřena. Slovenského mistra může ale těšit alespoň postup do jarní části Poháru UEFA.

Článek

Pokud chtěla Artmedia myslet na postup, pak musela zvítězit a za dané situace v tabulce skupiny H současně potřebovala, aby hráči Glasgow Rangers nepřehráli Inter Milán. Italský celek druhou podmínku ve Skotsku naplnil, když uhrál remízu 1:1.

V Bratislavě se ale hrálo podle jiných not a domácím se postupový gól nepodařilo vstřelit. O historický úspěch se bili i dva čeští fotbalisté - Aleš Urbánek a Lukáš Hartig, který nastoupil přesto, že má zlomený malíček na ruce.

Právě Hartig měl dvě šance, ale na zkušeného Vítora Baiu nevyzrál a nedařilo se ani jeho spoluhráčům, přestože měli postupový gól několikrát na dosah. Slováci se zlobili na německého sudího Merka, který jim podle jejich mínění upřel penaltu.

Artmedia Bratislava - FC Porto 0:0
Rozhodčí: Merk (Něm.). Diváci: 6000.
Konečná tabulka
1. Inter Milán64119:413
2. Glasgow Rangers61417:77
3. Artmedia61325:96
4. FC Porto61238:95

Reklama

Související témata: