Hlavní obsah

Sparta bude bojovat o účast v Poháru UEFA

Karel FeltPrávo

Poslední šance na vylepšení pokaženého podzimu čeká ve středu večer fotbalisty Sparty v závěrečném utkání skupiny H Ligy mistrů. Jedině vítězství nad švýcarským Thunem jim zajistí postup do jarní vyřazovací fáze Poháru UEFA, Sparta v Thunu 0:1 prohrála a má v tabulce jeden bod, zatímco hosté tři. Matematika je tím dána. Zápas řídí Angličan Riley.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparta Praha před utkáním Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam

Článek

Sparta nevyhrála v Lize mistrů už třináct utkání, naposledy zdolala na Letné přede dvěma roky Lazio Řím. Dosud nikdy se jí také nepodařilo projít ze skupiny do Poháru UEFA. Buď skončila ve skupině druhá a postoupila do osmifinále, nebo ze čtvrté příčky vypadla z evropských pohárů.

Připraven je už rovněž Matušovič

"Kromě dlouhodobých marodů nemáme zdravotní potíže. Připraven je i Matušovič, který měl minulý týden angínu, ale v pondělí už trénoval," konstatoval kouč Sparty Stanislav Griga. "Hráče však není třeba zvlášť motivovat, všichni chceme hrát i na jaře v evropských pohárech," dodal.

Jak dopadne zápas Sparta - Thun?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Podzim a pro některé hráče i celý rok je pokažený, protože ani jaro nebylo z naší strany dobré. Před každým zápasem si říkáme, že teď to zlomíme, to platí také o tomto utkání," uvedl zkušený záložník Martin Hašek. "Nálada v mužstvu je dobrá, věříme si," zdůraznil kapitán týmu Martin Petráš a dodal: "Soupeř je dobrý dopředu, ale Ajax s Arsenalem jsou silnější."

Také střelec Libor Došek věří ve vítězství Sparty: "Musíme do toho odvážně šlápnout. Musíme hrát ofenzívně... Vím, že s Příbramí jsem nedal nějaké šance, ale věřím, že to teď vyjde. Na žádnou psychickou deku nemyslíme, dáme do utkání všechno." Švýcarský tým podává kolísavé výkony, ale trenér Griga varuje... "Před začátkem soutěže byl Thun podceňován, ale sehrál vyrovnané zápasy s Ajaxem i Arsenalem. Není to žádný outsider, což potvrdil i v prvním utkání se Spartou."

Hosté bez kapitána

Hosté přiletěli v úterý do Prahy bez kapitána Gerbera, který má zraněnou achilovku. Trable s kotníkem sužují stopera Milicevice, zdravotní potíže má i Orman. Disciplinární tresty vystavily stop Ferreirovi a Deumimu. "I když jsme nepřijeli v nejsilnějším složení, mužstvo je odhodlané uhrát v Praze výsledek, který mu zaručí postup do Poháru UEFA," odmítl porážku kouč hostí Urs Schönenberger.

Předpokládané sestavy:
Sparta: Blažek - Pergl, Petrouš, Petráš, Kadlec - Pospěch, Zelenka, Hašek, Poláček - Došek, Slepička.
Thun: Jakupovic -Orman, Milicevic (Sinani), Hodzic, Goncalves - Spadoto, Adriano, Aegerter, Leandro - Lustrinelli, Sen.

Reklama

Související témata: