Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Sparta - Thun

PRAHA

Zápas o bytí a nebytí v pohárové Evropě čeká ve středu fotbalisty pražské Sparty. Jedině vítězství v posledním utkání základní části Ligy mistrů nad švýcarským Thunem posune tým z Letné do Poháru UEFA. Podaří se svěřencům trenéra Grigy vybojovat alespoň cenu útěchy? Zápas začíná ve 20:45, on-line reportáž sledujte na stránkách Sport.cz.

Článek

Sparta nevyhrála v Lize mistrů už třináct utkání, naposledy zdolala na Letné před dvěma roky Lazio Řím. Dosud nikdy se jí také nepodařilo projít ze skupiny do Poháru UEFA. Buď skončila ve skupině druhá a postoupila do osmifinále, nebo ze čtvrté příčky vypadla z evropských pohárů.

Ačkoliv se týmu úřadujícího mistra v podzimní části sezóny vůbec nedaří, kouč Griga věří, že jeho svěřenci soupeře ze Švýcarska zvládnou. "Hráče není třeba zvlášť motivovat, všichni chceme hrát i na jaře v evropských pohárech," uvedl během přípravy na klíčový duel.

Bojovného ducha mezi sparťany potvrdil i Martin Petráš. "Nálada v mužstvu je dobrá, věříme si. Soupeř je dobrý dopředu, ale Ajax s Arsenalem jsou silnější," podotkl kapitán Letenských.

Zajistí si fotbalisté Sparty místo v Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Kolísavá výkonnost netrápí ale jen Spartu. Thunu se také nedaří podle představ, do Prahy navíc přijel bez kapitána Gerbera, který má zraněnou achilovku. Trable s kotníkem sužují stopera Milicevice, zdravotní potíže má i Orman. Disciplinární tresty vystavily stop Ferreirovi a Deumimu.

"I když jsme nepřijeli v nejsilnějším složení, mužstvo je odhodlané uhrát v Praze výsledek, který mu zaručí postup do Poháru UEFA," odmítl porážku kouč hostí Urs Schönenberger.

Reklama

Související témata: