Hlavní obsah

Petráš byl špatný z propadáku

PRAHA

Bída a zoufalost. Jen tak se dalo nazvat vystoupení Sparty v souboji s Thunem. I když soupeř předváděl antifotbal, domácí mu v tomto směru zdatně sekundovali. A po zásluze v pohárové Evropě končí jako druhý nejhorší tým z 32 účastníků základních skupin Ligy mistrů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Sparty Martin Petráš dostává červenou kartu or rozhodčího Rileyho.

Článek
Fotogalerie

"Je to špatné, Thun jsme prostě porazit měli," zpytoval svědomí kapitán Sparty Martin Petráš. "Soupeř byl hodně pasivní, zdržoval a často bránil v deseti lidech. My jsme chtěli hrát nátlakově, jenže nám vpředu chyběla větší přesnost i důraz."

Hráči seděli po závěrečném hvizdu v kabině jako zařezaní. Všichni si museli přiznat, že takhle se o poháry nebojuje a v Evropě se zařadili k outsiderům. "Ale podle mě jsme si postup neprohráli jen v tomto zápase. Body jsme ztratili v závěru domácího utkání s Ajaxem a neměli jsme prohrát na hřišti Thunu," snažil se Petráš hledat příčiny výpadku.

Jak byste ohodnotili výkon Sparty v utkání s Thunem?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Sám navíc zápas nedohrál, v 78. minutě šel předčasně pod sprchy. "Nějaký kontakt tam byl, nic jiného mi nezbývalo," přiznal sportovně. "Spíš mi ale vadilo, jak sudí kouskoval hru. Byl Angličan a čekal jsem, že to bude víc pouštět," řekl.

Na sudího se však vymlouvat nechtěl. "Prostě jsme to nezvládli a musíme si uvědomit, že nám body nikdo zadarmo dávat nebude. Podzim je jedno velké trápení a asi nejsme tak velký tým, protože jinak bychom měli postoupit na úkor Thunu aspoň do Poháru UEFA. Musíme se z krize dostat tvrdou prací. Nemůžeme čekat, že v zimě někdo mávne kouzelným proutkem a půjde to samo," dodal kapitán Sparty.

Reklama

Související témata: