Hlavní obsah

Propast Čecha neděsí. Na tuhle výzvu se těším, zbrojí gólman na bavorského obra

Londýn

S Petrech Čechem v bráně zkusí zlomit nepříznivý vývoj. Po dvou propadácích jsou fotbalisté Arsenalu na hraně vyřazení z Ligy mistrů. A před nimi je mimořádné sousto - Bayern. Hned dvakrát. V úterý s německým mistrem hrají doma, 4. listopadu za ním vyrazí do Bavorska. Případné nezdary mohou znamenat konec Kanonýrů v tomto ročníku prestižní soutěže.

Foto: Craig Brough, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech vyhlíží Bayern

Článek

Český gólman se však pomyslné propasti nebojí. S troufalostí jde do bitvy, v níž jeho tým nutně potřebuje vyhrát, aby udržel reálnou šanci na postup. Těší se. „Každý sní o zápasech s nejlepšími týmy a je to veliká výzva," uvedl Čech pro své internetové stránky.

V Premier League si jeho tým vede zdatně. Tři výhry v řadě má na kontě. Čech nedostal gól plných 181 minut.

Už ani fandové snad nereptají

Co to však je proti rozjetému Bayernu, který kácí les dalších rekordů v bundeslize. Prvních devět utkání v nejvyšší německé soutěži vyhrál. Vládne suverénně tabulce. Z velké části snad zmizelo i reptání fandů nad herním stylem, který týmu ordinuje Pep Guardiola.

Bavorský fotbalový obr v součtu s dalšími soutěžemi vyhrál dokonce 12 posledních zápasů, a to s průměrem 3,3 vstřeleného gólu na utkání. Naposledy podlehl v srpnovém Superpoháru s Wolfsburgem na penalty.

V Lize mistrů má dvě vítězství a skóre 8:0. Palbu obstarává zejména polský kanonýr Robert Lewandowski, který v posledních sedmi duelech včetně reprezentace nastřílel 15 branek.

"Bayernu se enormně daří a my budeme muset hrát i v defenzivě na sto procent, abychom jim nedali šance. Půjde o zajímavé srovnání. Tohle je přesně ten zápas, který může celou sezónu ještě více nakopnout. Pokud vyhrajeme, budeme mít další tři utkání, abychom si v nich postup ze skupiny uhráli," prohlásil gólman, který v prvních dvou zápasech LM nechytal. Tým vždy podlehl.

"Potřebujeme vyhrát, nebo minimálně neprohrát, abychom dál měli šanci na postup. Utkáme se s týmem, který je favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů. Navíc teď překonali rekord bundesligy, když vyhráli prvních devět zápasů sezóny. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale jsme v situaci, kdy to musíme zvládnout," připomínal Čech.

Při předchozích porážkách s Dinamem Záhřeb a Olympiakosem dostal šanci David Ospina. To budilo údiv, kouč Arséne Wenger čelil kritice. Zvláště když Ospina nevyšel z bojů bez poskvrny. Na Čecha vyšel Bayern. „Vyšlo to pěkně. Bude to jiné jen v tom, že půjde o první utkání v téhle soutěži v novém klubu, ale jinak už jsem těžkých zápasů v Lize mistrů odchytal spoustu," řekl brankář Arsenalu.

Proti Bayernu už to zná

Chytat proti Bayernu pro něj nebude ničím novým. Poprvé před lety už v dresu Sparty, naposledy v roce 2013 v Praze za Chelsea při Superpoháru UEFA. Prohře na penalty... „Ale náš výkon byl dobrý, stejně jako úroveň zápasu. Jen doufám, že teď se vítězství přikloní na správnou stranu," přál si.

I Arsenal (ještě bez Čecha) v nedávné době stál proti nejlepšímu německému celku. Potrápil jej, ale nevyřadil. Čech doufá, že jeho týmu teď pomůže nedávná přesvědčivá výhra 3:0 nad Manchesterem United. Trojku pak dostal i Watford. I přesto, že kádr Arsenalu byl vystaven ošidnosti v podobě návratu hvězd z reprezentačních akcí.

„V kompletní sestavě jsme měli v podstatě jediný společný trénink. Jak máme hráče z celého světa, každý se vrací ze srazů jinak. A ten nejbližší zápas je proto vždycky velká neznámá. Jsem rád, že jsme to zvládli. Na Bayern jdeme patřičně nažhaveni a věřím, že je v našich silách, abychom to zvládli a měli situaci ve skupině trochu ve svých rukou," dodal.

Jak skončí úterní zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem?
Arsenal na třetí pokus vyhraje
45 %
Utkání skončí remízou
11,8 %
Rozjetý Bayern si odveze další tři body
43,2 %
Celkem hlasovalo 17566 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články