Hlavní obsah

Čechův triumf nad Neuerem potvrzen, gólman Arsenalu je v sestavě kola Ligy mistrů

Praha

Chvála ze všech stran a dodatečné ohodnocení navrch. Nejenže brankář české reprezentace Petr Čech vychytal fotbalistům Arsenalu výhru 2:0 nad Bayernem Mnichov a udržel tak jejich šance na postup. V přímém souboji navíc předčil Manuela Neuera, který je považován za světovou jedničku. Oficiální web UEFA pak gólmana Arsenalu zařadil do ideální jedenáctky 3. kola základních skupin Ligy mistrů.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech vyráží střelu Artura Vidala z Bayernu (23) v utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Pouze dva kluby mají v elitě tohoto týdne po dvou zástupcích. Arsenal a Paris Saint-Germain. Londýnský tým udržel proti bavorskému gigantovi čisté konto, a tak Čecha doprovází jeho parťák, stoper Per Mertesacker. Pařížané zase uhráli bezbrankovou plichtu s Realem Madrid a nenechali skórovat ani rozjetého Ronalda, a tak mají ve výběru také dva premianty z defenzívy - obránce Serge Auriera a Thiaga Silvu.

Anglický Daily Mail v souvislosti s úterním duelem sestavil žebříček deseti nejlepších brankářů světa a Petra Čecha zařadil na čtvrté místo. Jedničkou v pořadí je právě Manuel Neuer, který sice v Londýně dlouho také chytal výborně, jeho hrubka před prvním gólem pak ovšem zápas rozhodla.

Jedenáctka týdne Ligy mistrů podle UEFA:
Petr Čech (Arsenal) - Serge Aurier (Paris Saint-Germain), Per Mertesacker (Arsenal), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Pa Konate (Malmö) - Ivan Rakitić (Barcelona), Daniele De Rossi (AS Řím), Sofiane Feghouli (Valencie) - Hulk (Zenit Petrohrad), Vincent Aboubakar (Porto), Javier Hernández (Bayer Leverkusen).

Reklama

Související témata: