Hlavní obsah

Bavorského giganta ničí Čech spolehlivě. A zase si troufá i v Mnichově

Mnichov

Málokterý gólman má s bavorským gigantem tak příznivou bilanci. Není proto divu, že brankář Petr Čech si i před druhým duelem svého Arsenalu s fotbalisty Bayernu v Lize mistrů troufá na dobrý výsledek. „Vzhledem k vývoji ve skupině by bylo ideální, kdyby se nám nějaký bod podařilo získat i teď. Nejlepší by bylo vyhrát, ale nečeká nás nic lehkého,“ avizuje Čech na svých stránkách.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech vyráží střelu Artura Vidala z Bayernu (23) v prvním vzájemném utkání.

Článek
Fotogalerie

Minule na domácí půdě v bitvě s Bayernem Mnichov (2:0) vychytal čisté konto a udržel tak svému Arsenalu naději na postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Navíc v přímém souboji trumfl Manuela Neuera, který je považován za brankářskou světovou jedničku.

Na Bayern se zkrátka Petr Čech vytáhnout umí. Při svém debutu v Lize mistrů vychytal jako bažant Spartě remízu 0:0 v Mnichově (2001), Chelsea pak dokonce triumf ve finále (1:1, penalty 4:3 v roce 2012). Před dvěma týdny uspěl i při své pohárové premiéře za Arsenal, přestože Kanonýři hráli s nožem na krku.

Stále mají co dohánět. Získali ve skupině F společně se Záhřebem jen tři body, Bayern a Olympiakos mají po šesti. „Ideální by bylo na Bayernu alespoň bodovat, protože bychom šli do zbývajících dvou zápasů z lepší pozice. Ale v první řadě se musíme soustředit sami na sebe. Ostatní výsledky k nám buď budou přívětivé, nebo ne, ale když vyhrajeme naše zápasy, nemusíme se ohlížet na ostatní," uvědomuje si Petr.

Oživí si fantastické vzpomínky

Čech se vrací na místo činu. Právě v Allianz Areně před třemi lety vychytal Chelsea finále Ligy mistrů proti Bayernu. „Moje poslední zkušenost je fantastická a doufám, že následující bude taky úspěšná," usmívá se. „Je to velká výzva hrát dvakrát po sobě proti tak těžkému soupeři."

Gólman české reprezentace se v prvním duelu proti Bayernu zaskvěl a byl zařazen do jedenáctky týdne Ligy mistrů podle UEFA.

„Jsme si vědomi síly soupeře, ale domácí výhra nám ukázala, že se s Bayernem můžeme měřit. Proto jdeme i do druhého zápasu s dobrou náladou. Pokusíme se je znovu zaskočit," těší se.

Mnichovský velkoklub samozřejmě respektuje. „Uzdravil se jim Robben, takže jsou ještě silnější. Pro mě je Bayern pořád velkým favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů i přesto, že jsme je dokázali porazit," zdůrazňuje Čech.

Zápas Bayern - Arsenal se hraje ve středu od 20:45, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Bayern - Arsenal?
Bayern tentokrát zvítězí
39,7 %
Oba týmy si rozdělí po bodu
16,1 %
Arsenalu znovu vyhraje
44,2 %
Celkem hlasovalo 9331 čtenářů.

Reklama