Hlavní obsah

Rooney vysvobodil trápící se Rudé ďábly a vyrovnal se klubové legendě Lawovi

Manchester/Praha

Padesáti reprezentačními trefami už Bobbyho Charltona z historických statistik vymazal a dostal se v pořadí střelců anglického národního týmu před něho, teď na legendu Manchesteru United i fotbalového Albionu útočí Wayne Rooney znovu. V úterním utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva vstřelil totiž svou 237. branku v dresu Rudých ďáblů. Nejenže tím rozhodl o výhře a zisku tří bodů, ale vyrovnal se i další klubové ikoně Danisu Lawovi. A Bobby Charltona má na dohled.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney jásá, dal jediný gól Manchesteru United proti CSKA v utkání LM.

Článek

Nebyla to pro Manchester United vůbec snadná partie. Moskevské CSKA přijelo na Old Trafford s pevnou obranou, s níž si domácí nevěděli rady.

„Frustrující večer, ale nakonec velké vítězství. Pokaždé je těžké prosadit se proti soupeři, který přijede jen bránit, ale tentokrát to bylo ještě obtížnější," přiznával Rooney.

Nakonec to byl on, kdo se jedenáct minut před koncem trefil a překonal brankáře Akinfejeva. Ukončil tak čekání na gól, který nedali hráči Manchesteru United v soutěžních zápasech 404 minut.

Po prohrách v Eindhovenu a remíze v Moskvě ale Rudí ďáblové konečně zabrali a se sedmi body vedou velice vyrovnanou skupinu, v níž si pořád mohou dělat všechny čtyři týmy naději na postup.

Rekord? Body jsou důležitější

Pro Rooneyho byl gól o to cennější, že šlo o jeho 237. trefu v barvách Manchesteru United, čímž srovnal krok s Denisem Lawem.

„Je to obrovské legenda našeho klubu, a proto je pro mě velkou ctí, že jsem se mu vyrovnal. Mnohem důležitější je však v tuto chvíli zisk bodů, který ovšem musíme potvrdit ve zbývajících zápasech doma s Eindhovenem a pak ve Wolfsburgu," neoslavoval Rooney svůj gól tak, jako když v zářijovém kvalifikačním zápase proti Švýcarům dal padesátou reprezentační branku a překonal Bobby Charltona.

V klubových barvách mu chybí ještě dvanáct branek, aby se jeho rekordním 249 trefám vyrovnal.

Reklama

Související témata: