Hlavní obsah

Byli jsme desetkrát lepší než Real, posteskl si Di María. Sám orazítkoval tyč a břevno

Madrid/Praha

Hořkost z nich doslova kapala. Aby ne, když byli v úterním šlágru Champions League na Santiago Bernabéu jasně lepším mužstvem a přesto s domácím Realem 0:1 prohráli. „Co lepší, my jsme byli desetkrát lepší než Bílý balet,“ ulevil si argentinský legionář ve francouzských službách Ángel di María po naplnění devadesáti minut, které hráči Paris Saint-Germain ovládli, a přesto nevyhráli. „Neměli jsme štěstí,“ povzdechl si Di María, který sám nastřelil tyč a břevno.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Argentinec Ángel di María i jeho pařížský spoluhráč Thiago Motta (vpravo) litují zahozených šancí na půdě Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Pro francouzského mistra, který v této sezóně v soutěžních zápasech až do úterka ještě neprohrál, to byla skutečně smolná partie.

Někdejší hráč Realu Ángel di María hrál skvěle, z rohu trefil tyč a z přímého kopu břevno, konstrukce domácí brány pak v průběhu utkání rezonovala ještě jednou. To když ji trefil Adrien Rabiot.

A zahodit dvě tutovky, do nichž se dostal Cavani, bylo víc než trestuhodné. Metr před bránou minul hlavou míč, pak se pokoušel Navase přelobovat, ale obránci balón mířící do sítě vykopli.

„Nehráli jsme opravdu dobře a musíme hodně zapřemýšlet, proč tomu tak bylo," přiznával madridský stoper Sergio Ramos. „Ale i tak stojí za to vítězství oslavit, protože jsme ho dosáhli ve strašně těžkém utkání proti nepříjemnému soupeři. Tři body a zaručený postup jsou pro nás v tuto chvíli tím nejdůležitějším."

I PSG může svého přemožitele do další fáze Ligy mistrů doprovodit, pokud bude v podobných výkonech pokračovat. Už v příštím kole v Malmö k tomu bude mít příležitost. Pokud ve Švédsku vyhraje, postoupí společně s Realem.

Jediná chyba stála PSG tři body

„Byl to náš nejlepší zápas v této sezóně, podali jsme vynikající výkon. Byli jsme desetkrát lepší než Real, ale udělali jsme chybu, za kterou jsme byli potrestáni," litoval Di María zaváhání při gólu, který vstřelil střídající domácí obránce Nacho.

Ten přišel na hřiště v 33. minutě místo zraněného Marcela a hned za dvě minuty se na Santiago Bernabéu zapsal mezi střelce. Ovšem za vydatného přispění brankáře Trappa, který ho špatným odhadem a výletem za míčem ke skórování vyzval.

„Ztráta Marcela pro nás byla velice nepříjemná, protože je ve výborné formě. Kdyby nemohl hrát, moc by nám v dalších zápasech chyběl," posteskl si Ramos.

Reklama

Související témata: