Hlavní obsah

Výsledek je zasloužený, smutní Čech po debaklu v Mnichově

Mnichov/Londýn

Zatímco v úvodním zápase s Bayernem Petr Čech v bráně Arsenalu nepropustil za svá záda ani jeden míč a fanoušci Gunners si mohli vychutnávat výhru 2:0, na středeční odvetu v Allianz Areně by rozhodně nejraději zapomněli. A český gólman s nimi. V Mnichově totiž musel lovit míč ze své sítě hned pětkrát. „Výsledek je zasloužený,“ uznal Čech porážku.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech musel v Mnichově hned pětkrát lovit balón z vlastní sítě.

Článek

Výkon svěřenců Arséna Wengera ani vzdáleně nepřipomínal ten zpřed dvou týdnů. Bez bojovnosti, bez pohybu, bez schopnosti udržet balón. Kanonýrům sice scházela útočná jednička Theo Walcott, ale ten by na hřiště těžko něco změnil - tragická byla zejména defenzivní hra.

„Zápas nám v prvním poločase vůbec nevyšel podle představ," stavěl se kriticky k výkonu svého týmu i Petr Čech pro své oficiální stránky. „Soupeř hrál naopak výborně, byl agresivnější a vytvořil si velký tlak. Výsledkem byly i ty jejich góly," dodal český gólman, který měl až do středy na mnichovský stadión krásné vzpomínky - vždyť zde po památném penaltovém rozstřelu ve finále Ligy mistrů 2012 slavil nezapomenutelný triumf.

Arsenal si v německé luxusní aréně ale rozhodně nepočínal tak vyspěle jako Blues před třemi roky. Přestože po přestávce byl jeho výkon kvalitnější, ještě dvakrát inkasoval. Čecha překonal i jeho někdejší spoluhráč ze Stamford Bridge Arjen Robben vracející se po vleklém zranění.

K postupu musí pomoct i Bayern

„Po přestávce jsme se zlepšili, hráli jsme na riziko a vytvořili jsme si šance. Ale soupeř využíval více prostoru k protiútokům. Výsledek je zasloužený. Bayernu musíme k výkonu pogratulovat," bral Čech porážku s nadhledem.

Při pohledu na tabulku skupiny F se ale určitě podvědomě zamračí. Stejně jako fanoušci a vedení klubu. Gunners totiž s pouhými třemi body po čtyřech zápasech ztrácejí na postupové místo šest bodů. Londýňané teď budou muset porazit jak Olympiakos, tak Dinamo Záhřeb a ještě posílat prosebné pohledy do Mnichova, aby Bayern ani jednou nezaváhal.

„Šance na postup pořád žije, což je důležité. Musíme zbývající dva zápasy vyhrát," je jasné také Čechovi. Kdyby se tak nestalo, mohl by Arsenal po dlouhé době ve vyřazovací fázi Champions League chybět. A to by bylo pro klub určitě škoda, protože v lize se Kanonýrům nebývale daří...

Podaří se Arsenalu postoupit do vyřazovací části Champions League?
Ano
42,2 %
Ne
57,8 %
Celkem hlasovalo 6506 čtenářů.

Reklama

Související témata: