Hlavní obsah

Mourinho se ironicky usmíval, Královec ale rozhodl správně. A sklidil pochvalu

Londýn/Praha

S míčem u nohy naběhl do velkého vápna Dynama Kyjev a následně sebou po souboji se stoperem ukrajinského celku Kačeridim teatrálně mrštil o zem. Fotbalový útočník Chelsea Diego Costa si chtěl v nastaveném čase prvního poločasu utkání Ligy mistrů vymodlit penaltu, český rozhodčí Pavel Královec řídící duel na Stamford Bridge ale úmysl španělského forvarda prokouknul, za což se mu ihned dostalo pochvaly.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalisté Chelsea John Terry (vpravo), Cesar Azpilicueta (druhý zprava) a český sudí Pavel Královec (třetí zprava) po úvodním poločase Chelsea - Dynamo Kyjev.

Článek
Fotogalerie

„V případu Diega Costy šlo o správné rozhodnutí Pavla Královce. Absolutně přesné rozhodnutí neodpískat penaltu," prohlásil pro Daily Mail bývalý vynikající anglický rozhodčí Graham Poll. „Costa běžel na bránu, ale na trávník spadl až se zpožděním. Chtěl zjistit, jak daleko může zajít," dodal sudí, jenž pískal na dvou světových šampionátech.

Královcův verdikt nechat pokračovat ve hře se ovšem moc nepozdával trenérovi Chelsea Josému Mourinhovi. Ten nejprve nevěřícně rozpažil ruce a následně se jen ironicky smál...

Po konci utkání už ale měl nefalšovanou radost, neboť jeho svěřenci gólem Williana z 83. minuty vydřeli výhru 2:1, čímž ukončili čtyřzápasovou sérii bez vítězství. „Z psychologického hlediska to bylo velmi důležité vítězství a skvělá reakce na události, které v minulých dnech obklíčily mé mužstvo," pochvaloval si portugalský trenér.

Mourinhovo jméno vyvolávalo 40 tisíc fanoušků

V závěru duelu povstalo čtyřicet tisíc domácích fanoušků a vyvolávalo trenérovo jméno. Jasně tím tak Mourinhovi vzkázali, že za ním v těžkém období stojí, přestože se spekuluje o jeho odvolání.

„Když jsem v roce 2013 do Chelsea přišel, lidi na stadiónu mě taky vítali ovacemi. Tento moment se mi vryl do paměti, ale nedá se srovnat se situací, v níž se nacházíme teď. Mužstvo má za sebou těžké období, ale fanoušci ukázali, že fotbalu rozumějí a navzdory všemu, co se šíří éterem, stojí za námi," těšilo Mourinha.

„Fanoušci čtou noviny, blogy, koukají na televizi a odevšad se na ně valí zprávy o mém odvolání. Je neskutečné, že se mi rozhodli vyjádřit podporu takovým způsobem a sdělit mi, že mě tu chtějí," uzavřel kouč Chelsea, která se v tabulce základní skupiny Ligy mistrů posunula na druhé místo o dva body právě před svého středečního soupeře.

Reklama

Související témata: