Hlavní obsah

Chelsea narazí v Lize mistrů znovu na Barcelonu

NYON

Fotbalisté londýnské Chelsea narazí v osmifinále Ligy mistrů stejně jako v posledním ročníku znovu na Barcelonu. Brankář Petr Čech tak bude znovu čelit nejlepšímu fotbalistovi světa Brazilci Ronaldinhovi. První zápasy se budou hrát 21. a 22. února, odvety o dva týdny později. Rozhodl o tom los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu.

Článek

Chelsea a Barcelona vedou ligové tabulky ve svých zemích a patří mezi největší favority Ligy mistrů. Do čtvrtfinále se však dostane jen jeden tým, stejně jako loni, kdy diváci v jejich vzájemných soubojích viděli celkem devět branek a šťastný postup Chelsea.

Zápasy však na obou stranách vyvolaly hodně emocí a vzájemného obviňování. Trenér Chelsea Mourinho podezříval soupeřova kouče Franka Rijkaarda, že o přestávce prvního zápasu ovlivňoval švédského rozhodčího Friska. Ačkoli se nic takového neprokázalo, sudí brzy nato ukončil kariéru. Odvetu rozhodl sporný gól Terryho, hráči Barcelony cítili křivdu a po utkání se dostali do potyčky s pořadateli.

Beckham si přál anglický klub

Soubojem anglického a španělského fotbalu bude i utkání Realu Madrid s Arsenalem, na něž se obzvlášť těší záložník Realu David Beckham. "Nejraději bych hrál proti Manchesteru, ale když už v soutěži není, beru jakýkoli anglický klub," prohlásil už před losem kapitán anglické reprezentace.

Na soupeře dnes v poledne čekali vedle Petra Čecha i další čtyři čeští reprezentanti. Pavel Nedvěd se s Juventusem Turín podívá do Brém a také Marek Jankulovski pojede do Německa, protože AC Milán je ve dvojici s Bayernem Mnichov. Zdeněk Grygera a Tomáš Galásek přivítají v Amsterodamu Inter Milán.

Obhájce trofeje FC Liverpool má za soupeře Benfiku Lisabon a může tak pomstít Manchester United, který s Portugalci vypadl ve skupině. Starými známý jsou Eindhoven a Lyon, oba týmy se utkaly loni ve čtvrtfinále a v penaltovém rozstřelu měli pevnější nervy Nizozemci.

Los osmifinále Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - AC Milán
Ajax Amsterodam - Inter Milán
Werder Brémy - Juventus Turín
Benfica Lisabon - FC Liverpool
PSV Eindhoven - Olympique Lyon
Real Madrid - FC Arsenal
FC Chelsea - FC Barcelona
Glasgow Rangers - Villarreal

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články