Hlavní obsah

Kanonýři s nožem na krku. Po výbuchu v lize jdou Čech a spol. zachraňovat postup

Londýn

Vrhají se do nejisté mise. Fotbalisté Arsenalu stále mohou doufat, že ze skupiny Ligy mistrů nakonec postoupí. Svůj osud však už nemají jen ve vlastních rukou. V úterý potřebují doma bezpodmínečně porazit Dinamo Záhřeb a zároveň musejí doufat, že Olympiakos nezaboduje na hřišti Bayernu. Jedině tak budou Petr Čech a spol. živit postupovou naději až do posledního kola.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Jako by nestačilo, že v Lize mistrů mají po dvou úvodních porážkách permanentně nůž na krku. Teď se Kanonýři na pokračování záchranné mise navíc nenaladili právě ideálně. V domácí soutěži o víkendu nečekaně prohráli 1:2 na hřišti West Bromwiche.

„Zklamání z výsledku cítí všichni, ale občas takový zápas přijde a člověk porážku musí skousnout. Není moc času se v tom pitvat, čeká nás další důležité utkání. Musíme se poučit z posledního nezdaru, vrátit se na další notu a nastartovat další sérii," vyzývá brankář Petr Čech na svém webu.

Věří, že Bayern doma pomůže

Situace je složitá, gólman české reprezentace ani tak víru v postup neztrácí. „Čekají nás dva zápasy. Teď musíme zvládnout první krok. Nic jiného než vítězství brát nemůžeme. Zároveň musíme doufat, že Bayern doma udrží neporazitelnost a taky vyhraje. Tomu věřím, doma mají obrovskou sílu."

Nechce odhadovat, nakolik je postup ještě reálný. „Nekoukáme daleko, musíme se soustředit na nejbližší zápas a na vítězství v něm. Jedině tak budeme mít šanci, abychom si to v závěrečném utkání rozdali s Olympiakosem o přímý postup z druhého místa," uvědomuje si Čech.

Tým kosí zranění, gólman drží

Program zápasů nabral rychlé tempo, gólman se však cítí dobře. „Mám natrénováno a všechno je v pohodě. Sezóna ještě není ani v polovině. Teď je ještě hodně brzy na to, aby se člověk cítil unavený," ujišťuje.

Arsenal však má problémy. Kouč Wenger postrádá hned několik zraněných hráčů. „Tohle prostě k fotbalové sezóně patří. Nám se teď zranění trochu nešťastně nakupila, ale doufám, že hráči, kteří nastoupí místo nich, budou chtít chytit šanci a na naší hře to nebude znát," věří Čech.

Zápas Arsenal - Dinamo Záhřeb se hraje v úterý od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Postoupí Arsenal letos ze základní skupiny Ligy mistrů?
Ano
69,8 %
Ne
30,2 %
Celkem hlasovalo 3402 čtenářů.

Reklama

Související témata: