Hlavní obsah

Malmö - PSG 0:5PSG v Lize mistrů koncertoval, Real si zahrával. United musejí postupové oslavy odložit

Aktualizováno

Další čtyři týmy se mohou těšit na jarní vyřazovací fázi Ligy mistrů. Ve středečních zápasech 5. kola základních skupin si postup do osmifinále milionářské soutěže s předstihem zajistili fotbalisté Paris St. Germain, Atlétika Madrid, Benfiky Lisabon a finalisté minulého ročníku Juventus Turín. Výhra by posunula dál také Manchester United, ale Rudí ďáblové na Old Trafford na PSV Eindhoven nevyzráli a uhráli jen bezbrankovou remízu. Souboj řídil český sudí Pavel Královec.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Zlatan Ibrahimovic s nápisem na dresu "Je Suis Paris", neboli "Já jsem Paříž" k uctění památky obětí teroristického útoku ve francouzské metropoli.

Článek
Fotogalerie

Již jistými osmifinalisty jsou rovněž Petrohrad, Manchester City, Real Madrid a Barcelona s Bayernem Mnichov.

PSG při návratu útočníka Zlatana Ibrahimovce do Malmö potvrdil roli favorita ve Švédsku už ve třetí minutě, kdy se prosadil Rabiot. O deset minut později se trefil Di María a postaral se tak o jubilejní 7000. gól v Lize mistrů - navíc shodou okolností na den přesně 23 let od historicky první branky v soutěži.

V 50. minutě se dočkal i Ibrahimovic, který se Malmö narodil a v tamním klubu vykročil do velkého fotbalu. Když domácí Rosenberg trefil po hodině hry z penalty nařízené po Maxwellově faulu pouze tyč, dokonali debakl svým druhým zásahem v utkání Di María a Lucas.

Šachtar duel s Realem zdramatizoval

K vysoké výhře hostů se schylovalo také ve druhém utkání skupiny A, ve kterém Real Madrid vedl nad Šachtarem Doněck i díky dvěma brankám Cristiana Ronalda už 4:0. Bílý balet, jenž v sobotu utrpěl debakl s Barcelonou, ale prokázal, že není v nejlepším rozpoložení, a třemi góly v rozmezí deseti minut dovolil domácím utkání zdramatizovat. Nakonec ale výhru 4:3 uhájil.

Atlético prošlo ve skupině C do osmifinále po vítězství 2:0 nad Galatasarayem Istanbul. Pomohlo tak k postupu i Benfice Lisabon, které tím pádem stačila remíza 2:2 z Astany. Ve skupině D má jisté místo v jarním play off Juventus, který si poradil 1:0 s již jistým osmifinalistou Manchesterem City.

Druhý manchesterský celek United dnes naopak šanci zajistit si s předstihem místo ve vyřazovacích bojích promarnil. V domácím duelu uhrál pouze bezbrankovou remízu s PSV Eindhoven. Tabulku skupiny B tak po výhře 2:0 nad CSKA Moskva vede Wolfsburg o bod před United, šanci má i o další bod zpět třetí PSV.

5. kolo základních skupin Ligy mistrů:
Skupina A:
Malmö - Paris St. Germain 0:5 (0:2)
Branky: 14. a 68. Di María, 3. Rabiot, 50. Ibrahimovic, 82. Lucas Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor (Skot.). Diváci: 20 000.
Šachtar Doněck - Real Madrid 3:4 (0:1)
Branky: 77. z pen. a 88. Teixeira, 83. Dentinho - 18. a 70. Ronaldo, 50. Modrič, 52. Carvajal. Rozhodčí: Nijhuis - Van den Ven, Schaap (všichni Niz.). Diváci: 33 990.
Skupina B:
Manchester United - Eindhoven 0:0
Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek (ČR). Diváci: 75 000.
CSKA Moskva - Wolfsburg 0:2 (0:0)
Branky: 67. vlastní Akinfejev, 88. Schürrle. Rozhodčí: Rocchi - Cariolato, Giallatini (všichni It.). Diváci: 16 450.
Skupina C:
FC Astana - Benfica Lisabon 2:2 (2:1)
Branky: 19. Twumasi, 31. Aničič - 40. a 72. Jiménez. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). Diváci: 25 000
Atlético Madrid - Galatasaray Istanbul 2:0 (1:0)
Branky: 13. a 65. Griezmann. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 44 000.
Skupina D:
Juventus Turín - Manchester City 1:0 (1:0)
Branka: 18. Mandžukič. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci: 38 000.
Mönchengladbach - FC Sevilla 4:2 (1:0)
Branky: 29. a 83. Stindl, 68. Johnson, 78. Raffael - 82. Vitolo, 90.+1 Banega z pen. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 45 177.

Reklama

Související témata: