Hlavní obsah

Fackovací scéna se vrací Rooneymu jako bumerang. Byl hrozný, zkritizoval ho Keane

Manchester/Praha

Nahranou fackovací scénou při wrestlingové show v Manchesteru si mohl Wayne Rooney odpustit. Teď se mu vrací jako bumerang. Zvlášť, když se ve středečním duelu Ligy mistrů proti Eindhovenu kapitán Rudých ďáblů střelecky neprosadil a jeho tým po bezgólové remíze nemá vůbec jisté, zda se do osmifinále Champions League dostane. „Minulý týden jsem ho viděl, jak fackuje zápasníka, a přemýšlel jsem, proč se do takových nesmyslů vůbec zapojuje. Vždyť pro něho nepředstavují sebemenší přínos,“ připojil se bývalý hráč Manchesteru United Roy Keane k atakům na kapitána Rooneyho.

Foto: Phil Noble, Reuters

Wayne Rooney z Manchesteru United v akci během utkání Ligy mistrů proti Eindhovenu.

Článek

Bezbrankovou remízou s Eindhovenem si Manchester nesmírně zkomplikoval situaci v základní skupině Ligy mistrů. Před posledními zápasy je sice v tabulce na druhém místě s jednobodovou ztrátou na Wolfsburg a bodovým náskokem na Eindhoven, jenže v závěrečném dějství hrají Rudí ďáblové právě ve Wolfsburgu. A všechno nasvědčuje tomu, že v Německu budou muset bezpodmínečně vyhrát.

„Bude to velmi obtížné, protože Wolfsburg je nejlepším týmem v naší skupině, ale možné to je," uznává nizozemský kouč ve službách Rudých ďáblů Van Gaal, že si jeho tým remízou s Eindhovenem až příliš zkomplikoval situaci.

„Měli jsme zápas s Eindhovenem vyhrát. V první půli jsme byli jasně lepší a měli jsme i jasné gólové příležitosti," narážel Rooney na nezužitkované šance Martiala a Lingarda.

Jenže velká kritika se snesla i na něho. Roy Keane dokonce označil Rooneyho výkon za hrozný...

Jako kapitán má zodpovědnost

„A to při vší úctě k odkazu, který už teď na Old Trafford zanechal, stejně jako rekordnímu počtu gólů, které v barvách Manchesteru nastřílel. Fantastické, geniální, ale teď má jako kapitán mnohem větší zodpovědnost a musí toho odvádět daleko víc," vyčítal před kamerami ITV Rooneymu, že nepřidal v konfrontaci s Nizozemci nic navíc.

„Nezávidím mu, že se chodí bavit, ale na hřišti by měl jít příkladem, což proti Eindhovenu rozhodně neplatilo. Vypadal hrozně a ani s kondicí na tom není dobře. Bylo by zapotřebí, aby se na sebe podíval," narážel Keane na wrestlingovou show vysílanou v televizi, při níž Rooney v nahrané scéně uštědřil facku zápasnickému šampiónovi.

„Scházel mu klid i potřebné fotbalové kvality, což platilo i pro ostatní. Připadlo mi to, jako by hráči čekali, až se něco stane, namísto toho, aby sami šli a postarali o to, aby se to stalo," zkritizoval Keane celé Van Gaalovo mužstvo.

„Sami jsme zklamaní, protože si uvědomujeme, jak moc těžký bude poslední prosincový zápas ve Wolfsburgu. V Německu je to těžké pokaždé a teď to pro nás bude obtížné dvojnásob," uznával Wayne Rooney, že si Manchester United hodně zkomplikoval situaci.

„Musíme ale věřit sami v sebe. Jsme schopni to dokázat," živí se nadějí, že Rudí ďáblové 8. prosince ve Wolfsburgu vyhrají a do osmifinále postoupí.

Podaří se Manchesteru United proklouznout do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
51,3 %
Ne
48,7 %
Celkem hlasovalo 2963 čtenářů.

Reklama

Související témata: