Hlavní obsah

Chelsea je pořád schopna porazit každého, varuje portugalské spoluhráče Casillas

Londýn/Praha

Pod Josém Mourinhem v madridském Realu chytával, takže Iker Casillas naturel portugalského kouče moc dobře poznal. I proto před středečním duelem Ligy mistrů na Stamford Bridge své nové spoluhráče v Portu varuje: „Chelsea sice letos není tím mužstvem, jako v uplynulých sezónách, ale pořád je týmem, který je schopen porazit jakéhokoli soupeře v Evropě.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělský brankář Iker Casillas na tréninku

Článek

Mohli mít klid a postupem do jarní fáze Ligy mistrů se nemuseli nervovat. Portu stačilo v předchozím kole využít výhody domácího prostředí a s ukrajinským Dynamem Kyjev alespoň remizovat.

Komplikace po selhání s Kyjevem

„Čtyři předchozí zápasy ve skupině jsme odehráli výborně, jenže proti Ukrajincům jsme podali nejhorší výkon v celé sezóně," lituje Casillas i s odstupem dvou týdnů partie, kterou jeho tým absolutně nezvládl. Porto totiž dlouhých jedenáct měsíců na svém stadiónu neprohrálo, jenže v tolik důležitém duelu s Kyjevem selhalo a po porážce 0:2 vyšlo bodově naprázdno.

Proto potřebuje v posledním kole na londýnském Stamford Bridge vyhrát, neboť na remízu může těžko spoléhat.

Je totiž víc než pravděpodobné, že kyjevské Dynamo doma porazí Maccabi Tel Aviv a v případě londýnské remízy by se bodově dotáhlo na oba soupeře ve skupině. To by byl malér právě pro Porto, neboť v minitabulce vzniklé ze vzájemných zápasů by skončilo třetí a namísto Champions League by na jaře hrálo jen Evropskou ligu.

Přibalili si vítěznou mentalitu

„Jsme posedlí myšlenkou, že budeme v Lize mistrů pokračovat. Vyřazení by představovalo velkou ránu pro nás i pro klub," přiznával po příletu do Londýna Casillas. „Proto jsme si na cestu přibalili vítěznou mentalitu."

Nic jiného ostatně Portu nezbývalo. „Chelsea sice nehraje tak dobře, jako v předchozích sezónách, ale i tak bude těžké na Stamford Bridge uspět. Na Ostrovech to není snadné pro žádné mužstvo z kontinentu, protože tam vládne přece jen odlišná atmosféra, která na člověka doléhá. A navíc proti nám bude stát Mourinho, který je trenérem, jenž navzdory současným problémům Chelsea chce pořád jen a jen vyhrávat. A ve středu bude chtít vyhrát dvojnásob, když ho čeká konfrontace s jeho bývalým klubem," připomínal Casillas, že právě v Portu se vydal Mourinho na trenérskou dráhu a s Portem vyhrál poprvé Ligu mistrů.

Jedno si Casillas i celé Porto uvědomuje před středečním duelem moc dobře.

„Nesmíme se uchýlit k defenzivnímu pojetí a jenom bránit. Podobné pojetí by představovalo katastrofu a téměř jistě by vedlo k našemu vyřazení. Musíme naopak hrát náš ofenzivně laděný fotbal, protože jedině s ním můžeme vyhrát a postoupit," nechal se slyšet zkušený španělský gólman v portugalských službách.

Jak dopadne zápas Chelsea - Porto?
Vyhraje Chelsea
55,1 %
Zápas skončí remízou
8,1 %
Vyhraje Porto
36,8 %
Celkem hlasovalo 1099 čtenářů.

Reklama

Související témata: