Hlavní obsah

Už mělo být rozhodnuto! Ale díky bohu peníze nejsou všechno, říká kouč Vlků

Před posledním kolem zdaleka není rozhodnuto, Manchester United v dosavadním průběhu Ligy mistrů nenaplnil roli jasného favorita skupiny B, z níž ještě mohou postoupit do jarní vyřazovací fáze fotbalisté Eindhovenu a také zatím vedoucí Wolfsburg.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Kouč Wolfsburgu Dieter Hecking (vlevo) a André Schürrle na tiskové konferenci před utkáním LM s Manchesterem United.

Článek

„Díky bohu peníze nejsou ve sportu všechno," reagoval před úterní vzájemnou bitvou s United kouč německého celku Dieter Hecking na dotaz, co říká tomu, že manchesterský tým není v tabulce jasně vpředu.

Před ostatními má značný náskok jen podle rozpočtu. I Wolfsburg, který cítí šanci dostat se poprvé do osmifinále LM, disponuje skvělým zázemím, Rudým ďáblům však nemůže v tomto směru konkurovat.

Ti jsou přesto ve vážném ohrožení. „Je to hodně překvapivé," uvedl André Schürrle, německý mistr světa, který ještě nedávno zblízka mohl zkoumat anglickou fotbalovou realitu v dresu Chelsea, než se vrátil do své země právě do dresu Vlků.

Střílení gólů problémem

United postrádají Waynea Rooneyho. Bastian Schweinsteiger navíc není v optimální herní pohodě. Alespoň to tvrdí kouč Louis van Gaal. Střílení gólů je obrovský problém pro jeho svěřence. „To všechno je jen hra slov, Van Gaal je zdatný psycholog, ví, jak své hráče nabudit," pravil Hecking. „Je jasné, že mají výborné hráče," přidal Schürrle varování před šlágrem dne.

Manchester si zkomplikoval situaci minulou remízou 0:0 s PSV Eindhoven. "Bylo jednodušší si zajistit postup doma proti PSV než teď ve Wolfsburgu," uznal Van Gaal.

Nejistota ovšem nesvírá jen Rudé ďábly, ale i další anglické celky - Arsenal, který bude zítra bojovat s Olympiakosem, a Chelsea. Tu rovněž zítra čeká boj s Portem.

„Jako pro jejího bývalého hráče je pro mě zklamáním vidět ji v takové situaci," poznamenal Schürrle. Blues se trápí v lize, na evropské scéně je čeká nebezpečné Porto, v případně zakolísání a souběžném očekávaném úspěchu Dynama Kyjev s Tel Avivem se může stát, že pro Mourinhův tým přijde přesun jen do Evropské ligy. „Je mi líto, co se tam děje, ale mají skvělý tým, skvělého trenéra, dostanou se z toho," mínil Schürrle, že to s anglickými zástupci nedopadne zase až tak zle.

Zatím však jen druhý manchesterský tým - City - může být z anglických zástupců před dnešním duelem s Mönchengladbachem v klidu. Postup už mu nikdo nevezme.

Reklama

Související témata: