Hlavní obsah

Legendy se pustily do Manchesteru: Jste průměrní, v Lize mistrů končíte zaslouženě!

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United vypadli z Ligy mistrů, v přímém souboji o postup do osmifinále prohráli na půdě německého Wolfsburgu 2:3. A bezprostředně po úterním utkání to od bývalých klenotů Rudých ďáblů, záložníka Paula Scholese a stopera Ria Ferdinanda, poměrně schytali.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United vstřebávají vyřazení z Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Muži, kteří stáli u velkých úspěchů slavného klubu z Old Trafford, si nebrali servítek. „Nedávný domácí zápas proti PSV byl bídný. Potom jedete do Wolfsburgu, potřebujete vyhrát, dát góly. Jenže co je k vidění poslední půlhodinu? Nic! Žádná hrozba, prostě chybí kvalita," řekl Scholes při debatě v televizním studiu stanice BT Sport.

„Mužstvo sužují častá zranění, to je jistě problém. Mladíci, kteří dostali šanci, nezahráli špatně. Celkově je ale Manchester jen průměrný tým. A z průměrného týmu dostanete pouze průměrné výkony. V osmifinále zkrátka letos nemá co dělat, vyřazení je zasloužené," dodal Scholes.

Rudí ďáblové hrající bez zraněného Rooneyho sice ve Wolfsburgu brzy vedli, domácí však ještě do přestávky výsledek otočili dvěma brankami. Obrovské drama vygradovalo v závěru, kdy nejprve hosté srovnali, jenže v 84. minutě rozhodl o jejich porážce 2:3 hlavičkující Naldo. Na úkor United z druhého místa postoupil PSV Eindhoven, který porazil 2:1 CSKA Moskva.

Zasloužený konec, přidal se Ferdinand

„Pokud na takové úrovni zodpovědně nebráníte, jste potrestáni. Právě to byl případ zápasu ve Wolfsburgu," prohlásil Ferdinand. „Ano, při troše štěstí se dalo vyhrát, ale vzhledem k průběhu skupiny je to pro United zasloužený konec," doplnil Ferdinand.

Podle Scholese bude nyní trenér Louis van Gaal pod tlakem, neboť v poslední době se United příliš nedaří ani v Premier League. Britské servery také bezprostředně po zápase ve Wolfsburgu přinesly výstižné Van Gaalovo srovnání s jeho předchůdcem na Old Trafford Davidem Moyesem. Moyes: za posily utraceno 30 miliónů liber = čtvrtfinále Ligy mistrů. Van Gaal: za posily utraceno 250 miliónů liber = vyřazení ve skupině...

Van Gaal řešil rozhodčí

Louis van Gaal přijal vyřazení s nadhledem. Pozastavil se však nad rozhodnutím sudích, kteří v závěru prvního poločasu neuznali Manchesteru původně uznaný gól. Po protestech domácích hráčů usoudili, že v ofsajdu stojící Mata, jenž se sice míče nedotkl, zmátl brankáře Benaglia pohybem.

„Je divné, když rozhodčí změní verdikt poté, co se kolem něj seběhne několik hráčů a mluví na něj. Nemyslím si, že brankář byl Matou rušen," kroutil hlavou Van Gaal. Vzhledem k tristní bilanci vstřelených gólů v posledních zápasech jej dvě branky do sítě Wolfsburgu potěšily, jenže to bylo z pozitiv všechno. „Jsem rád, že jsme dvakrát skórovali, ale nechápu, že jsme po každém gólu bleskově inkasovali. Musíme si zanalyzovat, proč se tak dělo," dodal nizozemský kouč.

Reklama

Související témata: