Hlavní obsah

Kanonýři, vítejte v řeckém pekle! Čech se těší na bitvu kalibru play off

Pireus

Kanonýrům poprvé od roku 2000 hrozí, že v Lize mistrů skončí již v základní skupině. Fotbalisty londýnského Arsenalu čeká večer velká záchranná mise na horké půdě Olympiakosu Pireus a brankář Petr Čech věří, že nakonec ještě všechno dobře dopadne. „Zápas je pro nás jako play off. Všechno nahrává do karet soupeři, ale věřím, že jsme schopni to zvládnout,“ ujišťuje.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalisté Arsenalu před zápasem Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb.

Článek

Arsenal odvrací historický propadák a honí postup na poslední chvíli. Potřebuje jakékoli vítězství kromě 1:0 a 2:1. Olympiakosu stačí k postupu i remíza.

„Výhoda je, že máme vše ve svých rukou a nemusíme vedle našeho výsledku ještě spoléhat na pomoc někoho dalšího," líčí Petr Čech na svém webu.

Arsenal nechyběl v osmifinále Ligy mistrů 15 sezón za sebou. Doma prohrál s Olympiakosem 2:3 a při rovnosti bodů rozhoduje v první řadě právě bilance vzájemných zápasů. Celkové skóre mluví pro Kanonýry.

„Bude to pro nás jako play off. Nečeká nás nic jednoduchého, výsledek z prvního utkání nahrává do karet soupeři, který navíc hraje doma. Ale věřím, že jsme schopni to zvládnout a zabojujeme o postup," ujišťuje gólman české reprezentace.

Duel o všechno v bouřlivé atmosféře

V Pireu už zažil Ligu mistrů v sezóně 2007/08 s Chelsea. V Řecku remizovala 0:0, doma vyhrála 3:0 a postoupila do čtvrtfinále. Arsenal ovšem všechny tři dosavadní vzájemné zápasy v Řecku prohrál...

„Vždycky tady byla bouřlivá atmosféra, jejich fanoušci jsou hodně slyšet. Domácí prostředí nahrává soupeři, ale my se na ně nemůžeme ohlížet a musíme si uhrát to svoje. Do zápasu jdeme povzbuzeni poslední ligovou výhrou a víme, co potřebujeme udělat pro postup. Věřím, že to dokážeme," ujišťuje Čech.

Zápas Olympiakos - Arsenal se hraje večer od 20:45, přímý přenos vysílá O2 Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak skončí zápas Ligy mistrů mezi Olympiakosem Pireus a Arsenalem Londýn?
Vyhraje Olympiakos
11,7 %
Utkání skončí remízou
11,3 %
Zvítězí Arsenal
77 %
Celkem hlasovalo 6009 čtenářů.

Reklama

Související témata: