Hlavní obsah

Máme svou hrdost a do Evropské ligy jsme za nic na světě nechtěli, kvitoval Mourinho postup

Londýn/Praha

Zase se na Josého Mourinha usmálo štěstí. A podruhé po sobě. V předchozím domácím zápase Ligy mistrů s Dynamem Kyjev se jeho Chelsea vydařil vstup do zápasu díky tomu, že si hostující Dragovič dal po půlhodině vlastní gól, v závěrečném duelu skupiny s Portem, kdy šlo Mourinhovým svěřencům o všechno, jim pro změnu nahrála vlastní branka Marcana už ve 12. minutě. „V Premier League se nám štěstí na míle vyhýbá, v Lize mistrů nám vše vynahrazuje,“ přiznával trenér Blues, že v současné mizérii i trochu štěstí potřebuje.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer Blues José Mourinho udílí pokyny svým hráčům.

Článek
Fotogalerie

Chelsea nesměla v posledním zápase ve skupině připustit, aby se opakovala sobotní ligová blamáž s Bournemouthem. Porážka s Portem by totiž znamenala vyřazení z Champions League.

„Máme svou hrdost a prokázali jsme ji, protože do Evropské ligy jsme nechtěli v žádném případě," kvitoval trenér José Mourinho kompaktní a soustředěný výkon, jímž se jeho mužstvo proti Portu prezentovalo a díky němuž nakonec dosáhlo na výhru 2:0 a první příčku ve skupině.

„Samozřejmě, potřebovali jsme k tomu i štěstí, které je nezbytné v každém zápase. V Premier League ho nemáme. Všechno je proti nám, každý detail se proti nám obrací a útočí na sebevědomí a sebedůvěru hráčů. V Champions League je tomu právě naopak," přiznával Mourinho před kamerami BT Sport, že vlastní gól Marcana jeho týmu hodně pomohl.

„Postup to osmifinále je tím nejmenším, co jsme mohli našim příznivcům v současné situaci dát. Byli zase fantastičtí, jak za námi stáli a podporovali nás. Dávají nám víc, než si v současnosti zasloužíme," vychvaloval Mourinho fanoušky Blues. „I mně osobně je hrozně líto, že jim v tuto chvíli nemohu dát víc, než jim dávám."

Vybředli z krize?

V panující mizérii, kterou Chelsea prožívá na ligové scéně, je Mourinho obdaroval alespoň postupem do osmifinále Ligy mistrů. A ke všemu z první příčky ve skupině, což je pro Chelseea nesmírně důležité, neboť se při pondělním losování vyhne protivníkům kalibru Barcelony, Realu či Bayernu.

„V Lize mistrů je důležité projít do vyřazovací fáze s nejlepšími týmy Evropy," připomínal Mourinho, že i tento krok se mu podařil.

Teď bude ovšem důležité, jak zvládne krok další, který ho čeká v Premier League. Už v pondělí totiž hraje Chelsea na hřišti vedoucího Leicesteru a bude mít možnost dokázat, že postupem v Champions League definitivně vybředla z panující krize.

Reklama

Související témata: