Hlavní obsah

Barcelonu málem dostali na kolena, nakonec se prali mezi sebou

Leverkusen

Vše fotbalistům Leverkusenu hrálo do not. Tedy skoro vše. Barcelona proti nim podle očekávání nenastoupila v nejsilnějším složení, souběžně hraný zápas AS Řím - BATE Borisov skončil pro ně výhodně nerozhodně 0:0, sami se dostávali do velkých šancí. Ale přesto hráli s favoritem celé soutěže jen 1:1, což na kýžený postup do vyřazovací fáze LM nestačilo. Katalánce nezlomili, i když velké příležitosti měli Hakan Calhanoglu, Karim Bellarabi či Stefan Kiessling. Javier Hernández Chicharito dal jen jeden gól.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Karim Bellarabi a Javier Hernandez z Leverkusenu při utkání s Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

A právě jediný střelec Leverkusenu nesl pořádně těžce, když jeho spoluhráči mařili šance, zakončovali zbrkle. S Bellarabim se ve druhé půli dokonce dostal do konfliktu, na spoluhráče ostře vyjel, ten už nasazoval k „hlavičce". Odtrhnout je musel sudí Mark Clattenburg.

„To se stává, bylo to v zápalu boje, nebyl to problém," omlouval kohouty sportovní ředitel klubu Rudi Völler, na jehož hlavu se valí starosti. Jeho tým přes možnost jít do osmifinále LM se musí spokojit s EL. V bundeslize je až osmý, nasbíral za necelou půlku téhle sezóny šest proher, skoro tolik jako za celou minulou (7).

Mexičan Chicharito je světlým zjevem v kádru, vcelku oprávněně se zlobil, že mu spoluhráč neposlal míč, když byl v lepší pozici a pálil bezhlavě do brankáře Ter Stegena. Když se to stalo při podobné akci se Stefanem Kiesslingem, už jen mávnul rukou... A nakonec musel oželet pokračování v LM. Leverkusen zažil černý večer.

„Nemohu tomu uvěřit, na to se nedá zapomenout, bude mě to asi dlouho pronásledovat, snad navždy," poznamenal Roger Schmidt, trenér Leverkusenu, na který v sobotu ve šlágru 16. kola bundesligy čeká další tým vyřazený z LM - Mönchengladbach. Dost možná už to bude i boj o koučovo setrvání u týmu.

Reklama

Související témata: