Hlavní obsah

Těžký los! Čech pojede s Arsenalem do Barcelony, PSG znovu narazí na Chelsea

Nyon
Aktualizováno

Osmifinálový los fotbalové Champions League oběma londýnským celkům příliš nepřál. Arsenal s Petrem Čechem a Tomášem Rosickým se utká o postup proti Barceloně. Chelsea si zopakuje vyřazovací bitvu s pařížským Saint-Germain a soupeři může oplatit vyřazení z minulé sezóny. Rozhodl o tom los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Výsledky losu osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Úvodní zápasy se hrají 16./17., 23./24. února, odvety jsou na programu 8./9., respektive 15./16. března.

Arsenal proklouzl do jarní části Ligy mistrů na poslední chvíli, ale osmifinálový los Kanonýrům přisoudil obhájce trofeje Barcelonu. Půjde o reprízu finále z roku 2006, které vyhrála Barcelona 2:1 díky trefám Eto'a s Bellettim.

Český brankář Petr Čech nyní bude čelit elitnímu ofenzivnímu triu Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez. Tato útočná vazba si v letošní sezóně připsala dohromady již 46 gólů! Argentinci se navíc proti Gunners daří - ve čtyřech duelech zaznamenal šest gólů, včetně jednoho hattricku. Úvodní zápas se odehraje v anglické metropoli, odveta na katalánském Camp Nou.

"Dostali jsme asi největšího favorita na vítězství v celé soutěži. Možná spolu s Bayernem Mnichov. Takže je to pro nás velká výzva," řekl Čech v tiskovém prohlášení po losu. "Barceloně se daří a útočné trio Messi, Neymar, Suárez podporované Iniestou září. V defenzivě tak budeme mít hodně práce. Věřím, že podáme co nejlepší výkon a doma si vytvoříme takovou pozici, abychom měli šanci postoupit," dodal reprezentační gólman.

PSG opět proti Chelsea

Odplatu může chystat kouč Chelsea José Mourinho. Jeho svěřenci v březnu vypadli v osmifinále po výsledcích 1:1 a 2:2 v prodloužení s Paris Saint-Germain a stejného protivníka vyfasovali také na příští rok. Blues se upínají k úspěchu v milionářské soutěži, jelikož v anglické lize jsou až na šestnácté příčce a jejich šance bojovat o místo v Champions League s každým ztraceným zápasem mizí.

Poslední finalista Juventus Turín změří síly se semifinalistou z minulé sezóny Bayernem Mnichov. Bavorský celek i letos kraluje bundeslize, z 16 utkání prohrál pouze jediné. Stará dáma se po slabším rozjezdu chytla a v Serii A už šest utkání za sebou zvítězila. Bílý balet narazí na AS Řím. Giallorossi v základní skupině schytali šestigólový debakl v Barceloně a ani v osmifinále se partě okolo Edina Džeka příliš nevěří.

Osmifinálový los Ligy mistrů:
Gent - Wolfsburg
AS Řím - Real Madrid
Paris Saint-Germain - Chelsea
Arsenal - FC Barcelona
Juventus - Bayern Mnichov
PSV Eindhoven - Atlético Madrid
Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad
Dynamo Kyjev - Manchester City
Kdo z dvojzápasu Arsenal - Barcelona postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Arsenal
41,1 %
Barcelona
58,9 %
Celkem hlasovalo 13219 čtenářů.

Reklama

Související témata: