Hlavní obsah

Čechům přál nejtěžší skupinu, nad soupeřem Juventusu v Lize mistrů však Nedvěd zaúpěl

České fotbalové reprezentaci přál při sobotním losování evropského šampionátu co nejtěžší skupinu, ve švýcarském Nyonu však v pondělí Pavel Nedvěd bědoval, když při losování jarního osmifinále Ligy mistrů dostal jeho Juventus za soupeře mnichovský Bayern. „Doufal jsem, že budeme mít trochu víc štěstí,“ povzdechl si Grande Paolo, jemuž není bavorský velkoklub dvakrát po chuti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd si posteskl, že los Ligy mistrů nebyl jeho Juventusu příliš nakloněn.

Článek

V loňském ročníku Ligy mistrů si turínská Stará dáma proklestila cestu až do berlínského finále, kde prohrála s Barcelonou, v letošní sezóně by samo sebou chtěla podobné tažení zopakovat.

„Měli jsme hodně těžkou skupinu, přesto jsme z ní postoupili, aniž bychom měli příliš potíží," připomněl viceprezidendent Juventusu Pavel Nedvěd, že jeho bianconeri postoupili do osmifinále naprosto hladce a bezproblémově.

Jenže v něm se potkají s Bayernem, který má pochopitelně také ty nejvyšší ambice. „Doufal jsem v lepší los," přiznal Nedvěd na twitteru.

Do utkání půjdou s pokorou a touhou zároveň

„Moc dobře si uvědomuji, jak těžkým soupeřem Bayern je, ale současně vím, že nikdo není neporazitelný, což platí i pro našeho německého soupeře. Budeme ke dvěma zápasům s ním přistupovat s pokorou a touhou zároveň, protože ve fotbale člověk nikdy dopředu neví, co se může stát," nechal se slyšet bývalý vynikající záložník.

Zároveň připomněl, že za sedm měsíců, které uběhly od květnového berlínského finále Ligy mistrů a prohry Juventusu s Barcelonou, udělal jeho tým další velký pokrok. A to přesto, že ho opustili Carlos Tévez, Andrea Pirlo a Arturo Vidal, který mimochodem přestoupil právě do Bayernu.

„V evropském měřítku jsme se evidentně zlepšili, takže jsme silnější než před sedmi měsíci, kdy jsme hráli finále," je si jistý viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd, že Juventus je schopný sehrát s Bayernem vyrovnané partie a postoupit přes něj dál.

Postoupí do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů Juventus, nebo Bayern?
Juventus
27,4 %
Bayern
72,6 %
Celkem hlasovalo 17165 čtenářů.

Reklama