Hlavní obsah

Frustrace po Cavaniho trefě i víra v postup. S těmito pocity odjížděla Chelsea z Paříže

Trefa Johna Obiho Mikela v nastavení první půle byla pro fotbalisty Chelsea nesmírně důležitá, to po osmifinálové partii Ligy mistrů cítili v Paříži všichni. „Frustrace z toho, že jsme neudrželi remízu, je velká, protože 1:1 by byl skvělý výsledek. Ale vstřelená branka nám dává naději a víru,“ konejšil sebe i ostatní Gary Gahill poté, co jeho Blues inkasovali v Parku princů dvanáct minut před koncem podruhé a nepodařilo se jim tak v konfrontaci s Paris SG zreprízovat loňský výsledek.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Záložník Chelsea John Obi Mikel (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól na hřišti Paris St. Germain.

Článek
Fotogalerie

Nizozemský kouč Guus Hiddink, který v prosinci vystřídal na lavičce Chelsea odvolaného Josého Mourinha, mužstvo zvedl, o tom nemůže být sporu. Jeho svěřenci to prokazují na ostrovech, kde ve dvanácti soutěžních zápasech v řadě neprohráli, potvrdili to i v prvním osmifinálovém duelu Ligy mistrů. A to přesto, že se v Paříži museli obejít bez zraněného kapitána a vůdce Terryho a navíc i bez dalšího zadáka Zoumy.

„V jejich absenci omluvu nehledám, protože bylo na ostatních, aby je nahradili. Dostali důvěru a úkoly a oni mě nezklamali," nesnížil se Hiddink k tomu, aby sváděl prohru na nepřítomnost tohoto dua tvořícího obranný štít.

„Druhý gól inkasovaný v samém závěru samozřejmě bolel, ale mé mužstvo je stále ve hře. V březnové odvetě na Stamford Bridge budeme hrát o postup, což je podstatné," kvitoval Hiddink naději, kterou si jeho mužstvo za La Manche odvezlo.

„Výsledek je pro nás negativní, ale všichni pracovali po celých devadesát minut velice tvrdě a disciplinovaně. Jen v rychlých protiútocích jsme měli být nebezpečnější a podniknout jich mnohem víc," vypočítával, že nemělo zůstat pouze u čtyř pěti výpadů, které Chelsea předvedla.

Costa v koncovce opakovaně selhal

„I tak jsme mohli skóre otočit a uhrát ještě lepší výsledek, protože příležitosti jsme k tomu měli," připomínal Branislav Ivanovič do kamer BT Sport šance, které si jeho tým vytvořil. Před vedoucím gólem Ibrahimovice i poté, co Mikel v nastavení první půle vyrovnal. Jenže Costa v koncovce opakovaně selhal.

„Snažili jsme se hrát naši hru a hlavně vstřelit na soupeřově hřišti gól, což se nám povedlo. Jenže v závěru zápasu jsme doplatili na chvilkovou ztrátu koncentrace," vysvětloval, proč se domácí náhradník Cavani dostal dvanáct minut před koncem do příležitosti, kterou proměnil a zápas rozhodl.

Ale i Ivanovič žije vírou, že Chelsea je schopna zvládnout odvetu, která se hraje 9. března, a na rozdíl od loňského roku postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů.

„Musíme být ale obrovsky opatrní, protože to bude utkání, které budou rozhodovat detaily. Uděláme ale vše pro to, abychom vyhráli a prošli dál," přísahal srbský legionář.

Postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů londýnská Chelsea, nebo Paris St. Germain?
Chelsea
35,6 %
Paris St. Germain
64,4 %
Celkem hlasovalo 1935 čtenářů.

Reklama

Související témata: