Hlavní obsah

Italové ho vytočili, proto jim Ronaldo odpověděl. Zase byl rozdílový hráč, jásal Zidane

Řím/Praha

Před římskou konfrontací ho novináři vytočili natolik, že Cristiano Ronaldo předčasně odešel z tiskové konference. To proto, že mu nebyly po chuti opakující se narážky na jeho formu a výkony na soupeřových hřištích. Přišlo osmifinále Ligy mistrů s AS Řím a CR7 odpověděl na výhrady na hřišti. Gólem, jímž nasměroval svůj Real k vítězství a zřejmě i postupu do čtvrtfinále, protože Bílý balet si nakonec z „věčného města“ odvezl dvoubrankovou výhru.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Cristiano Ronaldo (vlevo) z Realu Madrid jásá se spoluhráči a trenérem Zinedinem Zidanem při utkání s AS Řím.

Článek
Fotogalerie

V 31 soutěžních zápasech této sezóny dal Ronaldo už 33 gólů, trefou v Římě, k níž mu trochu dopomohla teč Florenziho, se dostal v Lize mistrů ke dvanácti zásahům, v Champions League jich má na kontě už 89! Přesto se ocitá pod palbou kritiky, že už není tím, čím býval. Hlavně jeho výkony v zápasech venku jsou zpochybňovány a dávány do souvislosti se spekulacemi o jeho letním odchodu z Madridu.

„To jiní jeho výkony a střeleckou produktivitu zpochybňují, protože očekávají, že bude dávat góly v každém utkání. Já si s Cristianem i na toto téma povídal a řekl jsem mu, že jsem s jeho trefami spokojený. A o to víc jsem rád, že se v Římě střelecky prosadil. Kvůli němu i celému mužstvu," zastával se trenér Zinedine Zidane své portugalské superhvězdy.

„Pro mě je vždy nejdůležitější kolektiv. Ale v něm vždy bude důležitý muž, který dělá rozdíl mezi mým mužstvem a týmem soupeře. A dnes jím byl zase Cristiano," vyzdvihoval podíl Ronalda na výhře 2:0, která je předzvěstí toho, že Bílý balet konečně zlomí italské prokletí.

V Realu má všechno

Dlouhých osmadvacet let se mu totiž nepodařilo v Lize mistrů přes italského soupeře postoupit do další fáze, tentokrát má ale ke čtvrtfinále hodně blízko.

„První poločas byl pro nás hodně obtížný, ale po změně stran jsme se výrazně zlepšili, víc jsme riskovali a zaslouženě se dočkali gólů. A důležité je, že jsme žádný nedostali," glosoval francouzský kouč na lavičce Realu středeční římskou partii.

Pochopitelně že i po výhře musel čelit dotazům, jak to bude s další budoucností Ronalda na Santiago Bernabéu a jeho případným letním přestupem. O zájmu Manchesteru United, kde zářná kariéra portugalské fotbalové modly začala, stejně jako o nabídkách Paris SG se hodně spekuluje.

„Nevidím sebemenší důvod, proč by měl Cristiano odcházet. Chce hrát v nejlepším klubu, nejlepší soutěži a vyhrávat největší trofeje, a to vše mu Real nabízí," odpovídal věcně Zidane.

Jeho někdejší madridský spoluhráč Luís Figo se k trenérovi přidával. „Fotbal je podnikání jako každé jiné, takže do hry vstupuje samozřejmě hodně faktorů. Pro fotbalistu Ronaldova formátu jsou důležité tři priority - správný trenér, správní spoluhráči a odpovídající finanční odměna. A to všechno v Realu má," odmítl Figo úvahy, že by jeho krajan ze Santiago Bernabéu odešel.

Reklama