Hlavní obsah

Popravu sice Gent odvrátil, jeho kouč ale uznal: Jsme v pasti, máme nulovou šanci

Gent/Praha

Gent naprosto zkolaboval, toho si byl po středečním utkání Ligy mistrů kouč belgického týmu Hein Vanhaezebrouck vědom a nijak se tím netajil. Osmifinále Champions League už bylo na jeho svěřence moc. Konfrontace s bundesligovým soupeřem tuplem. „Ocitli jsme se v pasti, protože jsme zvyklí jen na belgickou ligu a nikoli na Ligu mistrů,“ přiznával po prohře 2:3 s Wolfsburgem, kterou navíc jeho svěřenci korigovali až v posledních deseti minutách.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Julian Draxler (10), který Wolfsburgu pomohl dvěma góly v prvním osmifinále LM proti Gentu.

Článek
Fotogalerie

Gent už kráčel na popravu, neboť po hodině hry prohrával už 0:3. A to ještě za tohoto stavu trefil Kruse tyč!

„Nehráli jsme na úrovni bundesligy, proto jsme neměli sebemenší šanci. Fyzicky jsme na Němce nestačili, protože na podobný fotbal nejsme z naší domácí soutěže vůbec zvyklí. Souboje Depoitreho se stoperem Wolfsburgu Dantem o tom svědčily. U nás by končily červenou kartou pro brazilského obránce, on však v Lize mistrů nedostal ani žlutou," upozorňoval kouč Gentu na diametrální rozdíl v pojetí obou mužstev, z něhož se samozřejmě rekrutovala prohra jeho svěřenců.

„Jsme na takovýto fotbal naprosto nepřizpůsobeni, nedokážeme hrát tělem, po fyzické stránce se mužstvům bundesligy nemůžeme rovnat," nešetřil kritikou, neboť podle jeho mínění deset z jedenácti hráčů Gentu neodvedlo to, čeho jsou schopní.

V závěru sice po trefách Svena Kumse a Kalifa Coulibaly Belgičané prohru zmírnili, jejich trenér je však před odvetou ve Wolfsburgu pesimistou. „Dávám nám nulovou šanci," prohlásil Vanhaezebrouck.

Draxler: Čtvrtfinále si určitě zajistíme

I Němci jsou přesvědčeni, že jim postup do čtvrtfinále nemůže uniknout. A to přesto, že za stavu 3:0 v něm už de facto byli a zbytečně inkasovanými brankami v posledních deseti minutách si život zkomplikovali.

„Účast ve čtvrtfinále si určitě zajistíme, i když jsme mu mohli být blíž už po prvním utkání," nechal se slyšet autor dvou gólů Wolfsburgu Julian Draxler, který přišel loni v létě mezi Vlky ze Schalke za 35 miliónů eur a až letos začíná investici novému klubu splácet. Brankami v bundeslize, teď i dvěma góly v Gentu.

„Julian je asi největším talentem německého fotbalu, je ovšem ještě mladý, takže jeho výkonům schází potřeba vyrovnanost. My jsme ale trpěliví, protože víme, co se v něm skrývá," kvitoval manažer Wolfsburgu Klaus Alofs dvě trefy dvaadvacetiletého reprezentanta.

„Pro mě mají obzvláštní význam, protože dát dva góly v Lize mistrů je pro mě něco speciálního. I proto jsem si z Belgie odvezl míč, jímž jsem je vstřelil," prozrazoval Draxler.

Postoupí do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů Gent, nebo Wolfsburg?
Gent
17,1 %
Wolfsburg
82,9 %
Celkem hlasovalo 490 čtenářů.

Reklama

Související témata: