Hlavní obsah

Barceloně dáme gól, slíbil kouč Arsenalu. Hrát na 0:0 není náturou Kanonýrů

Londýn

Jen nejvěrnější fanoušci věří v postup Arsenalu v osmifinále Ligy mistrů přes Barcelonu. Hodně napoví už první vzájemný zápas, který se uskuteční dnes od 20:45 hodin na Emirates Stadium (on-line na Sport.cz, živě vysílá ČT sport). Londýňané nemají z katalánského protivníka přehnaný respekt a slibují, že před zraky vlastních příznivců nezaparkují ve vápně autobus.

Foto: Darren Staples, Reuters

Arséne Wenger už netrpělivě vyhlíží první utkání proti Barceloně.

Článek

Barcelona je už 32 soutěžních zápasů v řadě bez porážky a letos se může stát prvním týmem, který v novodobé historii obhájí triumf v Champions League. Proti je však Čechův Arsenal, kterému však odborníci nedávají mnoho šancí na postup.

Kanonýři sice narazí na ofenzivně laděného soupeře, který rád drží míč na svých kopačkách, ani to by však domácím nemělo zabránit v atraktivní hře. Otázky na defenzivní taktiku, nebo snad dokonce autobus zaparkovaný ve vlastním vápně, manažer Arséne Wenger důrazně vyvrací.

„Bezbrankový stav? To je proti mé nátuře. Nemohu hráčům nařídit, ať doma uhrají výsledek 0:0, byť to není před odvetou venku špatný výsledek. Jsme velký klub a nevěřím tomu, že bychom měli jen bránit. Barcelona je velice ofenzivně laděná, stejně jako my. Má však jednu slabinu - tou je defenzíva," prohlásil Wenger před utkáním.

Ani Barcelona není perfektní

„Nedělám si příliš velké starosti s tím, že bychom nedali gól. Pravdou je, že v posledních týdnech jich sice mnoho nestřílíme, avšak najdeme způsob, jak se do toho znovu dostat. Mnohem více mě znepokojuje fakt, že bychom inkasovali. Dostat v play off Ligy mistrů gól doma je jako bodnutí nožem přímo do srdce. Není snadné výsledek otočit, obzvlášť proti tak velkým mužstvům jako Barcelona," připomíná francouzský kouč nemilosrdná pravidla.

Gunners vyhráli z předchozích sedmi vzájemných duelů proti Barceloně jen jedinkrát a zároveň se snaží zlomit osmifinálové prokletí. Mezi osmičku nejlepších se Kanonýři dostali naposledy před šesti lety. „Žádný tým není perfektní. Ani my, ani Barcelona. I když náš soupeř od toho není daleko," uznává Wenger.

Konec Arsenalu v osmifinále Ligy mistrů:
2010/11prohra s Barcelonou (celkové skóre 3:4)
2011/12vyřazení s AC Milán (3:4)
2012/13konec s Bayernem (3:3, na venkovní góly)
2013/14další prohra s Bayernem (1:3)
2014/15vyřazení s Monakem (3:3, na venkovní góly)

„Nejspíš budeme čelit extrémní ofenzivní síle. Mají skvělé útočníky, ale nejen to, celkově jde o výborný tým, který může kdykoliv skórovat. Ovšem my zase máme skvělého brankáře Petra Čecha. Doufám, že Lionela Messiho znovu vychytá," přeje si trenér Kanonýrů.

„Barcelona využije jakékoliv slabosti jejího protivníka. Pamatuji si kouče Luise Enriqueho jako hráče - vždyť proti nám ve Wembley skóroval. Ještě to byl mladý kluk... Podle mě odvedl pozoruhodnou práci. Zezačátku okolo něj panovala spousta skepse, ale pak vyhrál úplně všechno. To je úchvatné," ocenil Wenger svého protějška.

Jak dopadne úvodní osmifinálový zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Barcelonou?
Vyhraje Arsenal
41,8 %
Utkání skončí remízou
12,3 %
Zvítězí Barcelona
45,9 %
Celkem hlasovalo 14447 čtenářů.

Reklama

Související témata: