Hlavní obsah

Nic není ztraceno, ještě žijeme, říká Čech po Barceloně. Arsenalu chybí vstřelený gól

Frustraci nepopírá. Nepramení však z toho, že ho Lionel Messi v sedmé vzájemné konfrontaci překonal a po 545 minutách mu dal dva góly, takže úspěšná série českého gólmana skončila. „Nejsem zklamaný z toho, že mě jeden z nejlepších fotbalistů historie poprvé překonal, ale z toho, že jsme Barceloně podlehli dvoubrankovým rozdílem, což je ztráta, která se bude v odvetě těžko dohánět,“ přiznával Petr Čech po prvním osmifinálovém duelu Ligy mistrů, v němž hned několika výbornými zákroky držel Arsenal dlouho ve hře.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zklamaný brankář Arsenalu Petr Čech po porážce 0:2 s Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

S tím prvním se Čech vytasil prakticky už v nastavení první půle, kdy včasným vyběhnutím a pádem pod nohy zlikvidoval obrovskou příležitost Luise Suáreze. Ale zaskvěl se i v dalších momentech osmifinálového duelu. Proti Neymarovi, stejně jako Suárezovi.

Messi si počínal neomylně

Přišla však 71. minuta, slovo si vzal vůbec poprvé Messi a na rozdíl od Neymara a Suáreze si počínal neomylně.

„Věděl jsem, že by mohl vystřelit, takže to je důvod, proč jsem se tělem snažil dostat tam, kam jsem se dostal. Jenže on využil prostoru. Doufal jsem přitom, že vracející se spoluhráči by mohli míč na čáře zblokovat, což se jim ale nepovedlo, protože Messi využil prostor, který se mu nabízel," popisoval Čech gól, jímž hvězdný Argentinec ukončil jeho neprůstřelnost.

Inkasovaná branka mrzela o to víc, že i Gunners měli šance skórovat, jít do vedení a dát ostře sledovanému duelu jiný ráz.

„Do té chvíle jsme hráli velmi dobře. Barcelona měla tři šance, my rovněž, jenže na rozdíl od ní jsme je nevyužili. Po inkasované brance se obraz střetnutí logicky změnil, neboť jsme museli otevřít hru, abychom zkusili vyrovnat. Bohužel se nám to nepovedlo a inkasovali jsme z penalty," litoval Čech faulu Flaminiho na Messiho a následného pokutového kopu, jenž sám postižený proměnil.

Messi se tentokrát nemýlil

Před čtyřmi roky v semifinále Champions League se proti Čechovi stojícímu v bráně Chelsea Messi rovněž postavil a pokutový kop kopal. Na Camp Nou ovšem napálil míč do břevna, takže Blues nakonec uhráli remízu 2:2 a postoupili. Tentokrát si ale božský Leo počínal neomylně, i když po zápase přiznal, jak moc se mu ulevilo, když pokutový kop zužitkoval.

„Druhý gól naše vyhlídky do odvety hodně ztížil, ale ještě není nic ztraceno. Když podáme stejný výkon a zlepšíme produktivitu, pořád máme šanci, abychom boj o postup do čtvrtfinále zdramatizovali. Ještě žijeme, není to, jako kdybychom dostali pět gólů," svěřoval se Čech na svých in internetových stránkách.

I porážka o dva góly však mrzí a bolí. „Pokud hrajete proti jednomu z favoritů na celkové vítězství a vytvoříte si šance, musíte alespoň nějakou proměnit. My hráli výborně, bohužel tomu chyběl vstřelený gól," litoval po utkání, v němž držel svůj celek dlouho ve hře, ale nakonec i on dvakrát kapituloval.

Reklama

Související témata: