Hlavní obsah

Neskutečné, co Džeko a spol. promarnili. Realu jsme sami pomohli, zlobí se AS Řím

Madrid/Praha

Pohrdli šancemi, které se jim na Santiago Bernabéu nabídly, takže ani odvetu fotbalisté AS Řím nezdramatizovali a v osmifinále Ligy mistrů končí. Mohou za to poděkovat Džekovi a Salahovi, kteří měli za bezgólového stavu obrovské šance ke skórování, a tudíž i k tomu, aby Real Madrid potrápili. „Někdy to není ani tak o zkušenostech, postačí být přesnější,“ vyčítal kapitán hostů Alessandro Florenzi spoluhráčům i sám sobě, že selhali.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Edin Džeko v gólové šanci selhal, branku Realu netrefil. Vpravo gólman madridského týmu Keylor Navas.

Článek
Fotogalerie

V osmifinálové odvetě neměl mít italský celek sebemenší šanci. Vždyť doma prohrál 0:2 a madridská partie se tudíž měla proměnit ve formalitu. Nemuselo tomu tak ale být...

Střelecká mizérie bez hranic

„Měli jsme spoustu šancí v prvním zápase, stejně jako v odvetě. Hlavně do přestávky jsme si je vytvářeli. Ale těžko můžeme projít dál, když je neproměňujeme," přiznával kapitán AS Řím Florenzi, že střelecká mizérie jeho celku neměla hranic a konce. Bylo skutečně neuvěřitelné, co dokázal už po necelé čtvrthodině promarnit třeba takový Džeko.

„Mohlo to být o něčem jiném," povzdechl si Florenzi, který ve velké příležitosti selhal rovněž.

Marně lomil trenér Luciano Spalletti rukama, zbytečně se u postranní čáry rozčiloval nad tím, jaké tutové příležitosti jsou jeho svěřenci schopni zahodit.

Přitom to je on, kdo při návratu do Říma, kde působil naposledy před sedmi lety a dosahoval s ním velkých úspěchů, a mužstvo zase pozvedl. Ostatně, v italské Serii A AS Řím vyhrál sedmkrát v řadě a v Champions League se chtěl postavit i Realu.

Spalletti věděl své

„V minulosti jsem dosáhl v tomto klubu některých dobrých výsledků, ale teď vím jedno - musím změnit mentalitu a hlavně myšlení hráčů. Real vyhrál oba zápasy zaslouženě, ale my sami k tomu přispěli. Šancemi, které jsme zahodili, hlavně však tím, že jsme nešli do utkání s patřičnou vírou, že jsem schopni dosáhnout výsledku, který jsme potřebovali," věděl své Luciano Spalletti.

„Proto nemůžeme být spokojeni, natož abychom zůstali v klidu a utěšovali se tím, že nás vyřadil Real."

Reklama