Hlavní obsah

Už v první půli polykal prášky proti bolesti, přesto Schürrle stvrdil historický postup Vlků

O loňské formě si nechávají jen zdát, neboť v bundeslize figurují Vlci z Wolfsburgu na sedmém místě, přičemž na čtvrté Schalke a tudíž příčku zaručující alespoň účast v kvalifikaci příštího ročníku fotbalové Ligy mistrů ztrácejí čtyři body. Na evropské scéně je to ale jiné. „Nejsme skutečně v nejlepší formě, ale nikdo nepochybuje určitě o tom, že jsme postoupili zaslouženě,“ halasil André Schürrle poté, co jeho tým porazil belgický Gent i v osmifinálové odvetě a poprvé v historii postoupil mezi osm nejlepších mužstev milionářské soutěže.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

André Schürrle z Wolfsburgu slaví se spoluhráči vítězství nad Gentem a postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Právě německý mistr světa Schürrle to byl, kdo odvetu rozhodl a postup Wolfsburgu vítězným gólem stvrdil. A to přesto, že ho zlobil zhmožděný stehenní sval a už během první půle musel spolknout prášek, aby překonal bolest a mohl hrát dál.

„O půli nechal trenér rozhodnutí na mě. S pilulkou to šlo, zranění jsem necítil, i běhat jsem mohl," přiznával Schürrle, že chtěl na hřišti vydržet a slavit s ostatními postup.

Minutu před koncem se při střídání dočkal ovací Volkswagen Areny, aby vzápětí propadl stejné euforii jako všichni domácí hráči.

„Samozřejmě že jsme chtěli vyhrát i odvetu, i když jsme měli po vítězství v Gentu dobrou výchozí pozici. Zpočátku jsme ale vyčkávali a chtěli vidět, s čím soupeř přijde, abychom poté sami zareagovali. Hráli jsme proto možná až příliš opatrně, neboť podstatné bylo dobře bránit a čekat na šance," glosoval Schürrle partii, v níž nebylo o postupujícím pochyb.

Schürrle: Fotbalová Evropa nás teď vidí v jiném světle

„Nepustili jsme Gent do žádné vážnější příležitosti," připomínal tolik důležitý hráč v sestavě po úspěchu lačnícího Wolfsburgu Schürrle.

Vlci se stali šestým německým klubem, který se v Lize mistrů probojoval do čtvrtfinále, což samo o sobě představuje obrovský úspěch. „Co úspěch, hotová senzace to je. Před startem Ligy mistrů jsme na něco podobného nemysleli ani my, ani nikdo jiný," rozplýval se ředitel klubu Klaus Allofs.

„Čtvrtfinále je skvělá věc. Historická událost pro náš klub i město, i fotbalová Evropa nás teď vidí v jiném světle," připomínal Schürrle a netajil se tím, že by Vlci z Wolsfburgu chtěli na scéně Ligy mistrů cenit zuby a kousat dál.

„Postup mezi posledních osm představuje velký impuls. Pro bundesligu, kde nejsme tam, kde bychom být chtěli, stejně jako pro další dějství Champions League."

Zvládnou fotbalisté Wolfsburgu i čtvrtfinále a postoupí mezi nejlepší čtyři týmy Ligy mistrů?
Ano
24,7 %
Ne
75,3 %
Celkem hlasovalo 709 čtenářů.

Reklama

Související témata: