Hlavní obsah

Ruská zima neporazila Benfiku, ale nás, posteskl si po vyřazení kouč Petrohradu

Petrohrad/Praha

Lepili sestavu, jak se dalo, protože zraněné hráče nechali v Lisabonu, dokonce ani prvního gólmana Julia Césara v Petrohradu neměli. Přesto osmifinálovou odvetu Benfica zvládla a po čtyřech letech zase zamířila do čtvrtfinále Ligy mistrů. „Ruská zima neporazila Benfiku, ale nás. Dvouměsíční přestávka je v konfrontaci s ostatní Evropou problémem všech ruských týmů,“ posteskl si portugalský kouč ve službách Petrohradu Villas-Boas poté, co na své krajany nevyzrál.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Radost fotbalistů Benfiky v Petrohradu.

Článek
Fotogalerie

Přitom odvetná partie se vyvíjela pro Zenit slibně. Ve druhé půli přece jen smazal manko z prvního zápasu a nabídly se mu další možnosti osmifinálovou odvetu úplně otočit.

„Za týden za dva budeme připraveni daleko lépe, jenže po dvouměsíční přestávce je těžké dostat se zase rychle do patřičného rytmu a tempa," věděl své Villas-Boas. „V tom je největší rozdíl mezi námi a Benfikou, která je po herní stránce v top stavu."

„Rozdíl je i ve vůli a mentalitě šampiónů. Tu moji hráči mají," velebil hostující trenér Rui Vitória své svěřence, kteří v samém závěru nedopustili ani prodloužení a výsledek odvety otočili. „Úžasné, jak tvrdě pracovali. Za sebe i za hráče, kteří zůstali v Lisabonu," připomínal problémy, které měl se sestavou. Brankář Julio Cesar se zraněným stehenním svalem na marodce, Luisão se zlomenou rukou rovněž, Jardel vykartovaný...

„Mám v mužstvu spoustu mladíků, kteří právě v Rusku dokázali, že mají kvalitu a jsou připraveni nahradit zkušené hráče."

Jedním z nich byl dvaadvacetiletý brazilský gólman Ederson, který při debutu v Lize mistrů hned několika brilantními zákroky Benfiku podržel a pomohl jí k postupu.

„Byl skutečně skvělý," složil mu poklonu domácí kouč Villas-Boas. „Dokázal, že si zaslouží být v prvním týmu," přitakával jeho portugalský krajan Vitória poté, co jeho tým postoupil po čtyřech letech opět do čtvrtfinále Ligy mistrů. Mimochodem - stejně jako v sezóně 2011/12 zase přes Petrohrad.

„V souboji dvou skvělých týmů postoupil ten lepší. My bychom si čtvrtfinále ale také zasloužili. Už za to, jak jsme si vedli ve skupině. Jenže ta ruská zima," povzdechl si Villas-Boas.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články