Hlavní obsah

Ibra odpověděl kritikům: Chci Ligu mistrů vyhrát, ale to neznamená, že pak ze mě bude lepší hráč

Zpochybňovali jeho psychickou odolnost, připomínali, že vidina triumfu v Lize mistrů Zlatana Ibrahimovice sráží a ovlivňuje jeho výkony. Dokonce přispěchali se statistikou... Zatímco v základní části evropských pohárů nastřílel švédský snajpr do středečního večera 41 gólů, ve vyřazovací fázi jich dal v 37 zápasech jen osm. Na Stamford Bridge se Ibra statistikám vzepřel. „I díky němu byl náš postup přes Chelsea snazší, než jsem myslel,“ velebil Zlatanův výkon a hlavně pak jeho jubilejní padesátý gól trenér Paris Saint Germain Laurent Blanc.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Zlatan Ibrahimovic Z PSG oslavuje vítězný gól, který dal proti Chelsea v odvetě osmifinále LM.

Článek
Fotogalerie

I Ibrahimlovic byl na vrcholu blaha. Z postupu do čtvrtfinále, z vítězné trefy, z toho, že nechal zapomenout na své prapodivné loňské představení na Stamford Bridge.

Tentokrát vydržel do konce

„Tentokrát jsem zůstal na hřišti déle než dvacet minut. Nemusel jsem skončit, což bylo mé štěstí," připomínal do kamer BT Sport loňskou partii, kdy byl hned v úvodu odvety s Chelsea vyloučen a jeho Paris SG pak hrál zbytek zápasu i prodloužení jen v deseti. Přesto francouzský celek vybojoval remízu, a protože vstřelil dva góly, postoupil dál.

Tentokrát zamířil mezi osm posledních snáz. Po vítězství v domácím utkání vyhrál i odvetu a v partii s Blues měl jasně navrch. I díky švédskému legionáři, který na první branku Rabiotovi nahrál a druhou sám dál.

„Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli, ale nebylo to vůbec jednoduché. Když máte proti sobě tým jako Chelsea, musíte si dávat pozor. Hlavně jejich útočníci jsou schopni udělat cokoli," glosoval Ibra partii, v níž byl protagonistou.

I trenér Blanc kvitoval jeho odpověď

„Jsem rád, že jím byl a odpověděl novinářům, kteří soustavně zpochybňují jeho fotbalové kvality a tvrdí, že je schopen hrát a dávat góly jen francouzské lize, což podle nich není měřítko," se zadostiučiněním hájil Ibrahimovice i trenér Blanc.

„Proti Chelsea jim odpověděl a předvedl, že je schopen podat hvězdný výkon i v Champions League."

Ibrahimovic byl také navýsost spokojený. „Jasně že vítězství v Lize mistrů představuje posedlost a že bych byl velice rád, kdybych ji vyhrál. Ale triumf v ní ještě neznamená, že by se ze mě stal lepší hráč," přiznávala švédská hvězda, která má ve sbírce už 12 mistrovských titulů ze čtyř zemí, přičemž v letošní sezóně kráčí ve Francii k titulu třináctému.

Podobenství s Chelsea se nabízí

Přítomnosti na Stamford Bridge pochopitelně využil ke srovnání svého Paris Saint Germain a Chelsea.

„Oba kluby jsou si podobné. Do Chelsea přišel Roman Abramovič a celé desetiletí trvalo, než se jeho investice zúročily v zisk primátu v Lize mistrů. Paris SG je na vzestupu teprve tři roky, protože při vší úctě k jeho historii se nová éra klubu začala psát až ve chvíli, kdy do něho přišli Katařané," připomněl Ibrahimovic  vstup arabských majitelů v roce 2011.

„Stalo se něco výjimečného. Klub koupil mnoho hráčů a sestavil skvělý tým, ale potřebuje i zkušenosti, které hrají velkou roli. Podívejte, jak dlouho trvalo Chelsea, než Ligu mistrů vyhrála. Paris SG to také dokáže. Se mnou, nebo beze mě," narážel čtyřiatřicetiletý Ibra na to, že v létě mu v Paříži končí smlouva a zájemců o jeho služby se hlásí spousta.

„Teď jsem šťastný, že hraju ve fantastickém klubu s fantastickými hráči. Bez nich by nebylo možné úspěchu dosáhnout," vracel se k osmifinále s Chelsea, ale o plánech do budoucna za nic na světě mluvit nechtěl.

„Na to teď není čas, protože máme před sebou závěr sezóny. A máme i své plány a cíle. I v Lize mistrů. Já osobně je mám také, protože se cítím vyzrálejší, než kdy v minulosti a i pohled na statistiky, které jsem neměl nikdy lepší, mě vede k tomu, že se cítím pořád mladý," vtipkoval Ibrahimovic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články