Hlavní obsah

Zázrak? Jen ten zřejmě pomůže Arsenalu. Pokusíme se o něj, říká Wenger

Barcelona

Obsazení čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů bude dnes večer kompletní. Očekává se, že postup mezi nejlepších osm týmů stvrdí fotbalisté Barcelony, kteří v úvodním osmifinále vyhráli na půdě Arsenalu 2:0. Blízko otevření cesty dál je také Bayern, jenž v Turíně uhrál remízu 2:2. Obě dnešní odvety začínají ve 20:45. Vysílá je O2 Sport. On-line reportáže přináší Sport.cz.

Foto: Paul Childs, Reuters

David Ospina bude opět zaskakovat za Petra Čecha v bráně Arsenalu.

Článek

Něco jako zázrak se ve fotbale občas přihodí. Může se povést Arsenalu? Těžko. Zatímco Kanonýři tápou, Barcelona válcuje jednoho soupeře za druhým. „Přesto se chceme o zázrak pokusit. Věřím, že ve Španělsku odpovíme pozitivně na nepovedená utkání z poslední doby," citoval klubový web trenéra Arséna Wengera.

Do brány opět bude muset postavit Davida Ospinu,  Petr Čech je totiž stále mezi zraněnými.

Že je osud Arsenalu zpečetěn, mají jasno i bookmakeři renomovaných sázkových kanceláří. Na postup Barcelony totiž vypsali nejnižší možný kurz 1,01. Jen hvězdné útočné trio Messi–Neymar–Suárez obstaralo v této sezóně 103 gólů, tedy o 32 víc než celý Arsenal dohromady.

„V příznivější formě nás odveta zastihnout nemohla. Celé mužstvo hraje skvěle, od brankáře po posledního náhradníka. Má to jen jediné minus – ne každému můžu poskytnout tolik minut, kolik si představuje," prohlásil kouč Luis Enrique.

Solidní pozici před odvetou má i Bayern, byť na půdě Juventusu přišel o dvoubrankový náskok a vezl domů plichtu 2:2. „Soupeř v italské lize deset zápasů neinkasoval, čeká nás těžká práce," prohlásil opatrně kouč Pep Guardiola. „V Mnichově máme šanci jen v případě, že podáme výkon na hranici možností," uvědomuje si jeho protějšek Massimiliano Allegri.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články