Hlavní obsah

Arsenal? Tým bez charakteru, tvrdí opora Barcelony

Barcelona

Fotbalisté Barcelony byli po osmifinálovém losu Ligy mistrů rádi, že dostali londýnský Arsenal. Nepřímo to potvrdil brazilský obránce Dani Alves, opora Katalánců. Kanonýři podle něj disponují skvělými hráči, ale mají zásadní nevýhodu - nedostatek mentální síly v klíčových zápasech.

Foto: Profimedia.cz

Barcelonský bek Dani Alves (vlevo) v souboji se záložníkem Arsenalu Francisem Coquelinem.

Článek

Barcelona, která aktuálně drží sérii 37 zápasů bez porážky, na konci února vyhrála první duel na Emirates Stadium 2:0 a před dnešní odvetou na Camp Nou se očekává hladký postup obhájce trofeje. Gunners sice doma kousali a byli nepříjemným protivníkem, ale dobrý výsledek nakonec neuhráli.

Podle Alvese kvůli tomu, že nemají dostatek mentální síly. „Všichni viděli, že mají mnoho kvalitních hráčů. Jenže čím déle trval nerozhodný stav, tím to pro ně bylo těžší - byl to špatný obrázek o jejich charakteru, zkušenostech a mentální síle," prohlásil dvaatřicetiletý hráč, který hraje v Barceloně již od roku 2008, kdy přišel ze Sevilly.

Poslední výsledky mu dávají za pravdu - Kanonýrům pomalu uniká vidina mistrovského titulu v Premier League, při zranění Petra Čecha vypadl i z FA Cupu a v Champions League je téměř vyřazeným osmifinalistou. „V Evropě jsou týmy, které nedosahují kvalit Arsenalu, ale vy se jim raději vyhnete a nastoupíte proti Kanonýrům. Protože víte, že tyto celky mají mnoho zkušeností a velký charakter," dodal Dani Alves.

Trojnásobný vítěz Ligy mistrů zároveň naznačil, že Blaugrana v odvetě nic nepodcení. „Nikdo z nás si nemyslí, že je rozhodnuto. Jsme v dobré pozici, ale stále je to pouze poločas. Víme, čeho je soupeř schopen, pokud podá skvělý výkon. V kabině Barcy určitě nepanuje žádné uspokojení," uzavřel sedmaosmdesátinásobný brazilský reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články