Hlavní obsah

Messi vytvořil v Lize mistrů další rekord. Mění život a fotbal v umění, uznal Wenger

Pošesté v řadě nepřekročil Arsenal v Lize mistrů práh osmifinále, což je také jeden z rekordů této soutěže. Jenže může se někdo divit, když Gunners narazili na Barcelonu s Messim v jejím středu, jenž se postaral dvě minuty před koncem odvety o další z rekordních zápisů? Doslova kouzelnickým lobem překonal Čechova náhradníka Ospinu, podtrhl účet zápasu a pak už se jen radoval nad devátým gólem, který Kanonýrům v Champions League dal. Žádnému jinému hráči se v Lize mistrů nepovedlo, aby jednomu soupeři nastřílel tolik branek.

Foto: Carl Recine, Reuters

Na parádní lob Lionela Messiho (druhý zleva) David Ospina nedosáhl.

Článek
Fotogalerie

Messi je prostě výjimečný. Neymar a Suárez, který nádherným volejem utnul snažení Arsenalu uhrát alespoň na Camp Nou přijatelný výsledek, ovšem také.

„Celá Barcelona je výjimečná, protože má tři nejlepší útočníky, které jsem kdy viděl. Už proto, že si dovedou vytvořit šance prakticky z ničeho. Jsou to hráči schopní proměnit život a fotbal v umění. Musím to respektovat, i když to pro mě jako soupeřova trenéra pochopitelně představuje utrpení," připomínal po odvetě kouč Gunners Arséne Wenger, že vypadnout s Katalánci nepředstavuje ostudu. Zvláště, když Barcelona neprohrála už v osmatřiceti soutěžních zápasech v řadě!

„Kdyby se nám podařilo využít příležitosti, jež jsme měli, a vstřelit druhý gól, mohli jsme způsobit tuto noc na Camp Nou rozruch. Hráli jsme kvalitní fotbal a s výkonem, jenž by nám mohl v Premier League dát šance bojovat s Leicesterem i titul, byl jsem spokojen," přidával navzdory prohře 1:3 Arséne Wenger.

Ani šesté osmifinálové vyřazení po sobě ho z míry nevyvedlo. „V Anglii si na statistiky potrpíme, takže je pravdou, že jsme vypadli pošesté za sebou. Ale dodejte i to, že jsme skončili s top týmy, které v soutěži pokračovaly a nakonec ji vyhrály. Jedinou výjimku představovalo loni Monako, jinak šlo o Bayern Mnichov a Barcelonu," připomínal svým kritikům.

Reklama