Hlavní obsah

Barca s Atlétikem, Bayern narazí na Benfiku. Liga mistrů zná čtvrtfinálové dvojice

Aktualizováno

Fotbalisté obhájce trofeje Barcelony se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají ve španělském souboji s Atlétikem. Druhý madridský celek Real čeká Wolfsburg, Bayern Mnichov narazí na Benfiku Lisabon a Paris St. Germain změří síly s Manchesterem City. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První zápasy se budou hrát 5. a 6. dubna, odvety o týden později.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězdný Lionel Messi z Barcelony slaví gól proti Arsenalu.

Článek

Barcelona se ve čtvrtfinále s Atlétikem střetla už před dvěma lety. Madridský tým tehdy postoupil po venkovní remíze 1:1 a domácí výhře 1:0 a došel až do finále, kde nestačil na Real. Katalánci vedou španělskou ligu o osm bodů právě před Atlétikem, které v této sezóně dvakrát porazili 2:1. Mužstvo s hvězdným ofenzivním triem Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar navíc vyhrálo posledních šest vzájemných soutěžních duelů.

"Myslím, že tam nebyl těžší soupeř. Atético je tým, který umí bránit jako málokdo," konstatoval člen klubového vedení Barcelony Javier Bordas. "Bude to 50 na 50, protože jsme ukázali, jak silní jsme v La Lize. Všechny soupeře je třeba respektovat. Musíme udělat to, co umíme," uvedl ředitel Atlétika Clemente Villaverde.

Desetinásobný evropský šampión Real sehraje úplně první soutěžní zápasy s čtvrtfinálovým nováčkem Wolfsburgem. V minulém ročníku Bílý balet v semifinále nestačil na Juventus Turín.

"Jsou mezi nejlepší osmičkou poprvé v historii, takže budou mít extra motivaci a my se musíme dobře připravit. V Německu si potřebujeme zajistit dobrý výsledek do domácí odvety. V tomto dvojzápase není favorit," řekl ředitel madridského klubu Emilio Butragueňo. "Teď můžeme ukázat své schopnosti na nejvyšší úrovni a chceme tu šanci chytit za pačesy," prohlásil kouč Wolfsburgu Dieter Hecking.

Benfica vyzve Bayern

Bayern, který v dramatickém osmifinále vyřadil až po prodloužení Juventus, v dosavadních šesti utkáních s Benfikou čtyřikrát zvítězil a dvakrát remizoval. Kouč mnichovského mužstva Pep Guardiola se tak vyhnul souboji s Manchesterem City, kam v létě z Německa zamíří.

"Samozřejmě tam byla větší jména, ale my se musíme soustředit na tento dvojzápas a nebrat nic za samozřejmé. Musíme Benfiku respektovat, ale máme dost času, abychom ji nastudovali," upozornil záložník Bayernu Xabi Alonso.

V souboji PSG a City na sebe narazí kluby s bohatými arabskými majiteli. Francouzští šampióni se naposledy dostali mezi nejlepší čtyřku LM v roce 1995, naopak svěřenci Manuela Pellegriniho jsou ve čtvrtfinále poprvé.

"Čeká nás velmi těžký protivník, jehož síla roste každým rokem. Jsou komplexní ve všech směrech, ale my sníme o tom, že budeme v soutěži pokračovat," uvedl ředitel City Txiki Begiristain. Paris St. Germain v osmifinále vyřadil jiný anglický tým Chelsea po dvou výhrách 2:1.

Program čtvrtfinále Ligy mistrů (začátky ve 20:45 SELČ):
Úterý 5. dubna:
Bayern Mnichov - Benfica Lisabon
Barcelona - Atlético Madrid.
Středa 6. dubna:
Wolfsburg - Real Madrid
Paris St. Germain - Manchester City.
Úterý 12. dubna:
Real Madrid - Wolfsburg
Manchester City - Paris St. Germain.
Středa 13. dubna:
Benfica Lisabon - Bayern Mnichov
Atlético Madrid - Barcelona.

Reklama