Hlavní obsah

Beru porážku na sebe, kál se hříšník Torres po jednom z nejhorších dnů své kariéry

Barcelona/Praha

Omlouval se hned po vyloučení a poté samo sebou i po utkání, kál se i na sociálních sítích. „Beru odpovědnost za porážku na sebe,“ napsal Fernando Torres pár hodin po prvním čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů s Barcelonou (1:2) na twitter a přitom apeloval na spoluhráče, aby víc než kdy jindy šli do odvety na domácím stadiónu Vicenteho Calderóna a zkusili katalánský velkoklub vyřadit. „Jsem pyšný na náš tým. U nás doma je možné všechno,“ netajil se španělský útočník vírou, že přes prohru na Camp Nou se jeho Atlético může do semifinále prestižní soutěže dostat.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Červená karta v ruce Felixe Brycha patří Fernandu Torresovi (vlevo) z Atlétika.

Článek

Překonal Ter Stegena, dal první letošní gól na scéně Ligy mistrů, jeho Atlético na Camp Nou vedlo a mělo první čtvrtfinálovou konfrontaci ve své režii.

Smutek a hrdost zároveň

Dvaatřicetiletý Torres se vznášel až někde v oblacích, protože po Ibrahimovicovi a Ševčenkovi byl teprve třetím fotbalistou, který dal Barceloně v Lize mistrů gól v dresu dvou různých týmů.

I proto euforie a zřejmě i vystupňovaná motivace, která vyústila ve dva fauly během pouhých šesti minut a dvě žluté karty v rukou německého sudího Brycha. Následovala samozřejmě červená...

„Nic mu nevyčítám," nemínil stavět Torrese na pranýř, natož ho vinit z prohry kouč Atlétika Diego Simeone.

„Je to jeden z nejhorších dnů v mém fotbalovém životě. Jsem smutný, že jsem nechat svůj tým hrát jen v deseti," přiznával bývalý útočník Liverpoolu a Chelsea. „Jsem si jistý, že v jedenácti by to bylo úplně odlišné utkání. Ale zároveň jsem pyšný, že mohu hrát v tomto mužstvu."

Možné je všechno, je si jistý Torres

V odvetě příští týden v Madridu nebude moci Torres pochopitelně nastoupit, což představuje pro Atlético velký handicap.

„Budeme ho postrádat, protože je skvělý chlap a fotbalista. Barcelona je navíc jeho oblíbeným klubem, jemuž dal už spoustu gólů. Máme ale další hráče, kteří ho mohou nahradit," je si jistý obránce Filipe Luís, který stejně jako Torres hrával v londýnské Chelsea.

„Výsledek, který jsme v Barceloně nakonec uhráli, není špatný a na našem stadiónu je možné všechno," netajil se Torres přesvědčením, že se jeho tým může přes Barcelonu do semifinále Champions League dostat.

A to přesto, že se stejně jako spoluhráči netajil výhradami k německému sudímu Brychovi. „Je škoda, že na takovýto zápas nasadí UEFA rozhodčího, jenž ve čtvrfinále Ligy mistrů selže," prohlásil Torres, jemuž nebylo po chuti ani to, že obě mužstva musela k utkání nastoupit v dresech určených pro venkovní duely.

„UEFA je zaujatá a hned mění naši výstroj," taktně naznačoval mínění spoluhráčů i celého klubu, že evropské generalitě by nebylo po chuti, aby mezi poslední čtyři postoupilo Atlético na úkor Barcelony.

Postoupí do semifinále fotbalové Ligy mistrů Barcelona, nebo Atlético Madrid?
Barcelona
50,3 %
Atlético Madrid
49,7 %
Celkem hlasovalo 6835 čtenářů.

Reklama

Související témata: