Hlavní obsah

Benfiku ještě nevyřadil, ale jedno Guardiola ví. Před loučením s Bayernem od něho chtějí tři primáty

Chtějí na něm jediné. Ještě než Guardiola v létě opustí Mnichov a převezme Manchester City, měl by s Bayernem vyhrát Ligu mistrů. „To ale chtějí všude. V Barceloně, v Madridu, stejně jako v Mnichově. Já to chci také a uvědomuji si, že je mým úkolem získat všechny tři primáty. Pokud by se to ale nestalo, musím s tím umět žít. Hlavní je, abych věděl, že jsem pro to udělal všechno,“ meditoval trenér fotbalistů Bayernu Pep Guardiola, pro jehož tým bude cesta do semifinále Champions League složitější, než si představoval a než první minuty úterního čtvrtfinále naznačovaly.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Arturo Vidal z Bayernu jásá po gólu proti Benfice ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Už po dvou minutách dal Vidal první gól a vše nasvědčovalo tomu, že Bayern lisabonskou Benfiku v prvním čtvrtfinále rozstřílí. Jenže domácí už druhou branku nepřidali, takže pojedou k odvetě s nejtěsnějším náskokem.

Důležitější je vždy odveta

„Ve vyřazovací části Ligy mistrů je vždy důležitější odveta, takže ji prostě budeme muset zvládnout. Dát v Lisabonu jeden a ještě lépe dva góly. Vše záleží jen na nás, na výkonu, který předvedeme," mínil po první partii Guardiola.

„Sledoval jsem hodně zápasů Benfiky a je to opravdu silný celek. A není to jen mužstvo, které by pouze bránilo. Však jsme s ním mohli i prohrát," připomínal šance, které si hosté ve druhém poločas vytvořili a měli blízko k tomu, aby skóre potočili.

Zvláště Jonas, který v letošních 28 duelech v dresu Benfiky dal už 30 gólů, měl dvakrát možnost výsledek zvrátit.

„Ty zmařené šance mě moc mrzí a dlouho mi zůstanou v paměti," přiznával dvaatřicetiletý Brazilec, jenž bude v odvetě Benfice moc a moc chybět. V Mnichově si vykoledoval žlutou kartu a v odvetě hrát nemůže.

Jonas bude Benfice chybět

„I bez Jonase se Bayernu postavíme. Mám mužstvo, na které jsem pyšný a jež je schopné Němcům konkurovat. Mohu vám garantovat, že s nimi budeme bojovat až do konce," ujišťoval trenér Benfiky Rui Vitória chlubící se tím, jak jeho svěřenci svou hrou Mnichov zaskočili.

„Nemyslím tím Guardiolu a hráče Bayernu, ale jeho fanoušky určitě. Čekali, že soupeř bude jasně dominovat a dá nám víc branek."

„Benfika mě skutečně nepřekvapila, protože jsem věděl o její formě, síle v osobních soubojích, nebezpečí, jímž hrozí z protiútoků i standardních situací. A hlavně - má nejlepší obranu v Evropě. Proto jsem spokojen s vítězstvím i hrou svého týmu," reagoval Guardiola, který chválil jak autora jediného gólu Vidala, tak především Ribéryho.

„Odveta bude hodně těžká, protože ani po naší domácí výhře nevidím favorita," přiznával. Přesto se netajil vírou, že se jeho Bayern popáté v řadě do semifinále Ligy mistrů dostane a udělá tak další krok na cestě za primátem, který od něho v Mnichově všichni čekají.

Postoupí do semifinále fotbalové Ligy mistrů Bayern, nebo Benfica?
Bayern
77,8 %
Benfica
22,2 %
Celkem hlasovalo 1653 čtenářů.

Reklama

Související témata: