Hlavní obsah

Kat Bílého baletu slastně usnul. A Real teď musí hrát jako o život

Povolený dopink v podobě vítězství ve slavném El Clásiku jaksi nezabral. Fotbalisté Realu Madrid ve Wolfsburgu vybouchli, prohráli 0:2 a v domácí odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů budou odvracet hrozbu vyřazení, což by pro ně byl nejhorší výsledek od roku 2010. „Musíme zůstat v klidu a jednotní. Nesmíme začít bláznit. Musíme věřit, že doma jsme schopni to otočit,“ vyzývá Zinédine Zidane, kouč Bílého baletu.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Cristiano Ronaldo, hlavní hvězda Realu Madrid, po porážce ve Wolfsburgu dobrou náladou nijak neoplýval.

Článek
Fotogalerie

Kalili vodu. Vlci v pátek schytali debakl 0:3 v Leverkusenu a všichni se ptali, jak v roli vůbec největšího outsidera ze všech čtvrtfinalistů obstojí v Lize mistrů proti neporaženému Realu. Tím spíš, že Bílý balet o víkendu zvítězil v Barceloně.

Všechno ale bylo jinak. Ricardo Rodríguez proměnil penaltu, druhý gól přidal Maximilian Arnold - a Real je ve stavu nouze. Tentokrát zklamal v útoku a proti obraně německého týmu se téměř neprosadil. Naopak Wolfsburg měl ještě dvě dobré šance, aby jednu z nejcennějších výher ve své historii ještě navýšil.

Hecking: Nesmíme brát postup za jistý

„Byla tu dech beroucí atmosféra a fanoušci nás dotáhli k výhře. Stále jsme ale jen v polovině cesty. V Madridu budeme muset hrát ještě lépe," líčil Arnold pro ZDF. „Je to však rozhodně velké vítězství. Bude se mi spát velmi dobře," usmíval se.

Wolfsburg však zůstává nadále obezřetný. „Jsme v dobré pozici, zvláště pokud by se nám v odvetě povedlo skórovat. Všichni si ale uvědomujeme, že hrajeme proti Realu. Dobře víme, jak těžké to ještě v Madridu bude. Nesmíme brát postup za jistý," varuje trenér Dieter Hecking.

„Teď je na nás, abychom v odvetě předvedli sebevědomý výkon a dosáhli na něco, čemu nikdo nevěřil, že by se mohlo povést. Já rozhodně chci do semifinále," těší se kouč.

Zidane: Chyběla nám koncentrace

Real sice vypadl v posledních osmi případech, kdy první zápas prohrál, jeho hráči však věří, že tentokrát duel otočí.

„Wolfsburg je doma silný, ale na Santiago Bernabeu to s pomocí našich fanoušků otočíme. Budeme hrát jako o život, pro sebe i pro fanoušky," slibuje útočník Jesé, který nahradil zraněného Karima Benzemu.

Real odvedl špatný výkon, jeho hráči byli nervózní, filmovali.

„Je zklamání prohrát způsobem, jaký jsme předvedli," kaboní se Zidane po první prohře Realu v této sezóně Ligy mistrů.

„V první půli jsme měli hodně problémů. Chyběla nám koncentrace. To se ve fotbale občas stává. Před zápasem byly šance vyrovnané, teď je na nás, abychom doma předvedli maximální výkon a otočili to. Máme stále 90 minut," neztrácí naději kouč Realu.

Postoupí do semifinále Ligy mistrů fotbalisté Realu, nebo Wolfsburg?
Real Madrid
50,8 %
Wolfsburg
49,2 %
Celkem hlasovalo 4077 čtenářů.

Reklama

Související témata: