Hlavní obsah

Derby arabských boháčů začalo bláznivě a v režii nohy velikosti patnáct

Paříž

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů je v případě dvojice megabohatých klubů Paris St. Germain - Manchester City také demonstrací síly peněz a bitvou arabských superboháčů. Úvodní remíza 2:2 v Parku princů nahrává spíše Citizens. Do hlavních rolí se obsadili domácí kanonýr Zlatan Ibrahimovic a hostující brankář Joe Hart.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Zklamaný útočník PSG Zlatan Ibrahimovic po neproměněné penaltě proti Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Ani jeden z arabských vlastníků si ještě na triumf v Lize mistrů nesáhl, o to víc po něm oba prahnou. Zatímco v Paříži vládnou štědří Katařané v čele s prezidentem Nasserem Al-Khelaifim, pánem Manchesteru City je investiční společnost ze Spojených arabských emirátů.

„Jejich souboj ve čtvrtfinále Ligy mistrů je demonstrací síly, kterou mají v současném moderním fotbale peníze. City a PSG je dvojice megabohatých klubů, ve kterých si majitelé postupně koupili slávu i úspěch. Konečně, odkdy získali v klubech většinový podíl, zásobují je pořádnými porcemi finančních injekcí," poukazuje na blogu britského deníku The Guardian sportovní novinář David Conn.

Ibra se dotáhl na Ševčenka

Na trávníku však naštěstí ještě pořád píší nejdůležitější příběhy sami fotbalisté. Pařížané brzy získali výhodu pokutového kopu, k němuž se postavil švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovič. Toho však vychytal brankář Joe Hart, pro něhož to byla už šestá chycena penalta z posledních jedenácti pokusů.

A protože Ibrahimovic neuspěl ani ve dvou dalších šancích, skóre otevřel Manchester trefou Kevina de Bruyneho. Citizens pak ovšem soupeři pomohli neuvěřitelnou hrubkou. Hart rozehrál od branky nakrátko na Fernanda, který si míč špatně zpracoval a při snaze vše napravit trefil Ibrahimovice tak nešťastně, že se od vysokého Švéda odrazil míč do prázdné branky. Pro Ibrahimovice to byl už 48. gól v Lize mistrů a na sedmém místě historické tabulky střelců se dotáhl na Andreje Ševčenka.

Velmi dobrý výsledek, cení si Hart

„Příšerný gól. Fernando si asi myslel, že má dost času. Jenže Ibrahimovic mu tam strčil svoji nohu velikosti patnáct a bylo to," kroutil hlavou Hart. Moc dobře si pamatuje, jak mu Ibra v roce 2012 nastřílel v reprezentaci čtyři branky. „Znovu dokázal, že to není vůbec špatný hráč. Jen penaltu kopl trochu slaběji," usmál se Hart.

Po další zápletce nakonec Citizens uhráli nadějnou remízu 2:2.

„Bláznivý zápas. Udělali jsme obří chybu, ale oni také. Odvážíme si velmi dobrý výsledek. Dva góly venku jsou skvělé, tak doufám, že toho doma využijeme. Píšeme tu historii Manchesteru City a nechceme končit," zdůrazňuje Hart.

Reklama

Související témata: